Utilidad de la definición de Neumonía asociada a los cuidados sanitarios, los Criterios de Shorr y los Criterios de Aliberti, para predecir la presencia de gérmenes resistentes en la neumonía extrahopsitalaria en nuestro medio.
Gil Olivas, Eva
Casademont i Pou, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Data: 2013
Descripció: 27 p.
Resum: Es tracta d'un estudi prospectiu observacional de pacients atesos durant un any a Urgències per pneumònia. L'objectiu és valorar la utilitat de la definició de pneumònia associada a cures sanitàries (NACS), els criteris de Shorr i Aliberti per predir la presència de gèrmens resistents a la pneumònia extrahospitalària en el nostre medi. Concloent que la definició de NACS i la saturació d'oxigen són útils per predir el risc de pneumònia extrahospitalària per germen resistent. L'índex de Shorr i el de Aliberti no mostren utilitat en la predicció del risc de pneumònia per germen resistent al nostre medi.
Resum: Se trata de un estudio prospectivo observacional de pacientes atendidos durante un año en Urgencias por neumonía. El objetivo es valorar la utilidad de la definición de Neumonía asociada a cuidados sanitarios (NACS), los criterios de Shorr y Aliberti para predecir la presencia de gérmenes resistentes en la neumonía extrahospitalaria en nuestro medio. Concluyendo que la definición de NACS y la saturación de oxígeno son útiles para predecir el riesgo de neumonía extrahospitalaria por germen resistente. El índice de Shorr y el de Aliberti no muestran utilidad en la predicción del riesgo de neumonía por germen resistente en nuestro medio.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Matèria: Pneumònia, Infeccions nosocomials

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/207479


27 p, 278.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-03-04, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir