Capilaroscopia en el Síndrome de Sjögren Primario
Alonso Vila, Serafin
Solans Laqué, Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 31 p.
Resum: La Síndrome de Sjögren primària (SSp) és una malaltia inflamatòria crònica autoimmune que afecta a les glàndules exocrines. Cursa amb símptomes de sequedat generalitzada i un terç dels pacients presenten afecció extraglandular, incloent Fenomen de Raynaud. Per investigar l'existència d'un patró capilaroscòpic típic o suggestiu de SSp es va practicar videocapilaroscòpia a 107 pacients, analitzant posteriorment les possibles relacions entre les alteracions trobades i el perfil immunològic i /o l'afecció sistèmica. No es va trobar un patró capilaroscòpic característic del SSp, però vàrem trobar mes alteracions capilaroscòpicas en els pacients amb afecció extraglandular, suggerint una utilitat pronòstica de la capilaroscòpia.
Resum: El Síndrome de Sjögren primario (SSp) es una enfermedad inflamatoria crónica autoinmune que afecta a las glándulas exocrinas. Cursa con síntomas de sequedad generalizada y un tercio de pacientes presentan afección extraglandular, incluyendo Fenómeno de Raynaud. Para investigar la existencia de un patrón capilaroscópico típico o sugestivo de SSp se practicó videocapilaroscopia a 107 pacientes, analizando posteriormente las posibles relaciones entre las alteraciones halladas y el perfil inmunológico y/o la afección sistémica. No se halló un patrón capilaroscópico característico del SSp, pero se hallaron más alteraciones capilaroscópicas en los pacientes con afección extraglandular, sugiriendo una utilidad pronostica de la capilaroscopia.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Matèria: Síndrome de Sjögren

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/209405


31 p, 186.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-04-08, darrera modificació el 2021-07-11   Favorit i Compartir