La persistència de conreu de cereals a la província de Barcelona a mitjan segle XIX
Garrabou, Ramon, 1937- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Cussó i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Tello, Enric (Universitat de Barcelona. Departament d'Història i Institucions Econòmiques)

Data: 2007
Resum: L'Estadística Territorial de 1858, i els Estados sobre la producció i comercialització dels principals productes agraris a la província de Barcelona el 1859-67, permeten constatar la persistència del cultiu de cereals al 44% de la superfície conreada. Uns rendiments mitjans de 15-16 Hl/Ha donaven abast al 39% de les necessitats de consum de la població. La resta requeria importar un milió d'Hl anuals de blat. Una anàlisi acurada de la seva geografia revela les raons agroecològiques, econòmiques i socials d'aquella especialització cerealícola a la franja nordoriental més humida, coetània de l'especialització vitícola predominant al sud-oest més àrid de la província.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; Versió publicada
Matèria: Gra ; Història ; S. XIX ; Barcelona (Catalunya) ; Cereals
Publicat a: Estudis d'història agrària, Núm. 20 (2007) , p. 165-221, ISSN 0210-4830

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/123935


57 p, 505.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-07-10, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir