Diaris digitals a Internet : panorama actual i expectatives professionals per als bibliotecaris-documentalistes
Jiménez López, Àngels (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana. Àrea de Biblioteconomia i Documentació)
González Quesada, Alfons (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana. Àrea de Biblioteconomia i Documentació)
Fuentes i Pujol, Ma. Eulàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana. Àrea de Biblioteconomia i Documentació)

Date: 2002
Abstract: L'article ofereix una panoràmica, des d'un punt de vista documental, de la significació i situació actual dels serveis de valor afegit (SVA) de la premsa espanyola a Internet. Caracteritza el perfil dels diaris digitals i l'aplicació de la cadena documental en els seus SVA. Incideix en la relació de dependència que s'estableix entre l'aplicació de les tècniques documentals i el nivell de qualitat dels serveis. Destaca la necessitat que els bibliotecaris-documentalistes participin en els equips que dissenyen, desenvolupen i gestionen els SVA dels diaris digitals i proposa aquests nous mitjans com a alternativa laboral per a aquests professionals. El treball conclou amb un seguit d'orientacions per a la millora qualitativa dels serveis i, per extensió, de la premsa digital.
Rights: Tots els drets reservats.
Language: Català.
Document: article ; publishedVersion
Subject: Diaris electrònics ; Internet ; Prensa española ; Prensa digital ; Spanish press ; Digital press
Published in: Item, N. 32 (2002) , p. 27-44, ISSN 0214-0349

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Item/article/view/22580


18 p, 50.0 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles

 Record created 2013-07-18, last modified 2019-07-20   Favorit i Compartir