Estudi experimental del control de les fractures ortogonals a l'anisotropia en el desenvolupament de bandes de cisalla
Caldera Grau, Norbert
Druguet i Tantiña, Elena , 1946-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Carreras, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Fecha: 2014
Descripción: 20 pag.
Resumen: L'objectiu del treball és analitzar com influeix la fracturació prèvia, en concret un diaclasat ortogonal a la foliació dominant, i l'orientació de la foliació, en el desenvolupament d'estructures en processos deformatius dúctils durant la nucleació i evolució de les zones de cisalla. S'ha observat que la mateixa cinemàtica pot generar estructures totalment diferents. La deformació es particiona en funció de les relacions angulars i estructurals preexistents entre la foliació, fractures i els eixos cinemàtics.
Resumen: El objetivo del trabajo es analizar cómo influye la fracturación preexistente, concretamente un diaclasado ortogonal a la foliación dominante, y la orientación de la foliación, en el desarrollo de estructuras en procesos deformativos dúctiles durante la nucleación y evolución de las zonas de cizalla. Se ha observado que la misma cinemática puede generar estructuras totalmente diferentes. La deformación se particiona en función de las relaciones angulares i estructurales preexistentes entre la foliación, fracturas y los ejes cinemáticos.
Resumen: The aim of this study is to analyze how pre-existing fractures, particularly joint sets orthogonal to a dominant foliation, and the orientation of foliation, influence in the development of structures, in ductile deformational processes during nucleation and evolution of shear zones. The same kinematic conditions could generate totally different structures. The deformation is partitioned depending on the previous angular and structural relationship between foliation, fractures and the kinematic axes.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Geologia [2500254]
Plan de estudios: Geologia [817]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Deformacions (Mecànica) ; Fractures, Mecànica de ; Cisalla20 p, 2.6 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Ciencias. TFG

 Registro creado el 2014-10-31, última modificación el 2019-07-20   Favorit i Compartir