Estudi experimental del control de les fractures ortogonals a l'anisotropia en el desenvolupament de bandes de cisalla
Caldera, Norbert
Druguet, Elena, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Carreras i Raurell, Jordi, 1946-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2014
Descripció: 20 pag.
Resum: L'objectiu del treball és analitzar com influeix la fracturació prèvia, en concret un diaclasat ortogonal a la foliació dominant, i l'orientació de la foliació, en el desenvolupament d'estructures en processos deformatius dúctils durant la nucleació i evolució de les zones de cisalla. S'ha observat que la mateixa cinemàtica pot generar estructures totalment diferents. La deformació es particiona en funció de les relacions angulars i estructurals preexistents entre la foliació, fractures i els eixos cinemàtics.
Resum: El objetivo del trabajo es analizar cómo influye la fracturación preexistente, concretamente un diaclasado ortogonal a la foliación dominante, y la orientación de la foliación, en el desarrollo de estructuras en procesos deformativos dúctiles durante la nucleación y evolución de las zonas de cizalla. Se ha observado que la misma cinemática puede generar estructuras totalmente diferentes. La deformación se particiona en función de las relaciones angulares i estructurales preexistentes entre la foliación, fracturas y los ejes cinemáticos.
Resum: The aim of this study is to analyze how pre-existing fractures, particularly joint sets orthogonal to a dominant foliation, and the orientation of foliation, influence in the development of structures, in ductile deformational processes during nucleation and evolution of shear zones. The same kinematic conditions could generate totally different structures. The deformation is partitioned depending on the previous angular and structural relationship between foliation, fractures and the kinematic axes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Geologia [2500254]
Pla d'estudis: Grau en Geologia [817]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Deformacions (Mecànica) ; Fractures, Mecànica de ; Cisalla



20 p, 2.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències. TFG

 Registre creat el 2014-10-31, darrera modificació el 2023-05-29



   Favorit i Compartir