Efecte de la fragmentació de cadena senzilla i doble del dna espermàtic en la fertilitat masculina
Ribas Maynou, Jordi
Benet i Català, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Navarro i Ferreté, Joaquima, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular

Publicación: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014
Descripción: 1 recurs electrònic (310 p.)
Resumen: Al llarg dels darrers anys, s'ha demostrat que la fragmentació del DNA espermàtic té un paper important en la infertilitat masculina. A més, sembla lògic que trencaments en el DNA espermàtic poden comprometre la viabilitat del zigot, afectant al desenvolupament embrionari. Tenint en compte la hipòtesi que els trencaments de cadena senzilla i doble del DNA poden tenir efectes diferencials en la clínica del pacient, s'han desenvolupat diferents objectius: i) quan a metodologies, ii) efectes clínics en diferents grups de pacients, iii) aspectes bàsics dels trencaments de doble cadena, i iv) la relació amb la compactació del DNA. Com a aspectes rellevants, s'han establert valors llindar per la detecció d'infertilitat mitjançant les diferents metodologies d'anàlisi de la fragmentació del DNA, i s'ha descrit l'efecte clínic de la fragmentació de doble cadena del DNA espermàtic en humans i s'ha proposat un mecanisme bàsic, utilitzant un model de ratolí. Els diferents resultats han conclòs que aquest tipus de trencaments és responsable d'un increment en el risc d'avortament associat al factor masculí. Aquests descobriments han permès desenvolupar noves eines diagnòstiques que permeten un millor consell reproductiu, així com la possibilitat de recerca de possibles tractaments per pal·liar aquest efecte.
Resumen: In the recent years, it has been demonstrated that sperm DNA fragmentation plays an important role in male infertility. Moreover, it seems logical that sperm DNA breaks can compromise the zygote viability and affect to embryonic development. In this sense, taking into account that single and double stranded DNA breaks may have different clinical effects, different objectives have been developed: i) regarding methodologies, ii) clinical effects on patients, iii) basic aspects of double stranded DNA breaks, and iv) in relation to sperm DNA compaction. The most relevant results have been the establishment of cut-off values for male infertility diagnosis for the most common DNA fragmentation methodologies, and the description of the clinical effect of double stranded DNA breaks in humans, and its basic mechanism using a murine model. The different results concluded that these double stranded DNA breaks are responsible from an increase on male factor miscarriage risk. These findings allowed developing new diagnostic tools for a better reproductive counseling, as well as to open new research pathways on male infertility treatments.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, 2014
Derechos: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Lengua: Català.
Documento: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis ; publishedVersion
Materia: Infertilitat ; Fragmentació del DNA ; Espermatozoide
ISBN: 9788449044168

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/134686


310 p, 3.7 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Tesis doctorales

 Registro creado el 2014-12-14, última modificación el 2019-02-03   Favorit i Compartir