Estudi de la colonització bronquial bacteriana en el malalt amb malaltia pulmonar obstructiva crònica estable: efecte sobre la inflamació de la via aèria i sistèmica
Marin Tapia, Alícia
Monsó i Molas, Eduard, dir.
Sabrià Leal, Miquel, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Imprint: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014
Description: 1 recurs electrònic (91 p.)
Abstract: La Tesi Doctoral titulada "Estudi de la colonització bronquial bacteriana en el malalt amb MPOC estable: Efecte sobre la inflamació de la via aèria i sistèmica", es presenta per compendi de publicacions d'articles originals publicats dintre d'una mateixa línia d'investigació. La memòria es fonamenta en la presentació de quatre treballs científics originals en els quals es reflecteix el resultat de la investigació sobre la colonització bacteriana de l'arbre bronquial en els pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) en fase clínica d'estabilitat. Els articles presentats en aquesta Tesi Doctoral, aporten informació rellevant sobre les característiques microbiològiques de la colonització bronquial i sobre els factors del propi hoste que afavoreixen aquesta colonització, destacant la importància de Haemophilus influenzae com a patogen colonitzador per la seva associació amb una major inflamació local i una pitjor qualitat de vida en aquests malalts. Tanmateix s'observa una associació de la colonització bronquial amb un augment en els marcadors d'inflamació sistèmica com la Proteïna C-reactiva, a nivells que en altres treballs de recerca s'han relacionat amb un major risc per patir accidents cardiovasculars i mort. La magnitud de la inflamació sistèmica associada a la colonització bronquial podria tenir, doncs, efectes sobre l'evolució de la malaltia. Aquestes troballes confirmen el protagonisme de la colonització bronquial per Haemophilus influenzae com a determinant de la inflamació bronquial i sistèmica, potencialment tractable amb l'objectiu d'influir en la prognosi de la malaltia. En aquesta línia també s'ha investigat per mitjà d'un assaig clínic controlat, l'efecte del tractament amb antibiòtic sobre l'eradicació de la colonització bronquial bacteriana. Els resultats de l'estudi realitzat ajuden a definir el grup de malalts que es podrien beneficiar d'un tractament d'aquestes característiques.
Abstract: The Thesis entitled " Study of Bronchial bacterial colonization in patients with stable COPD : Effect on airway and systemic inflammation," is presented as a collection of original articles published within the same line of research . The report is based on the presentation of four original scientific papers which reflect the results of research on bacterial colonization of the bronchial tree in patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD ) in clinical stability . The articles presented in this Thesis provide relevant information on the microbiological characteristics of bronchial colonization and the factors of the host that favor the colonization , emphasizing the importance of Haemophilus influenzae as a pathogen colonizing by its association with increased local inflammation and a worse quality of life in these patients. However there is an association of bronchial colonization with an increase in markers of systemic inflammation such as C-reactive protein, at levels that in other research papers have been linked with an increased risk for accidents and cardiovascular death. The magnitude of the systemic inflammation associated with bronchial colonization could have, therefore, effects on disease progression. These findings confirm the role of bronchial colonization by Haemophilus influenzae as a determinant of bronchial and systemic inflammation, potentially treatable with the aim of influencing the prognosis of the disease. It has also been investigated through a controlled clinical trial the effect of antibiotic treatment on the eradication of bronchial bacterial colonization. The results of the study help to define the group of patients who could benefit from treatment of this kind.
Note: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina, 2014
Rights: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Language: Català.
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis ; publishedVersion
Subject: Infecció bronquial ; MPOC ; Haemophidos influenzae
ISBN: 9788449045714

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/283886


91 p, 2.0 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Doctoral theses

 Record created 2014-12-17, last modified 2019-09-25   Favorit i Compartir