L'Arxiu del Rector : estudi i descripció
Rodríguez Romero, Jennifer
Perpinyà i Morera, Remei, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicación: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2015
Descripción: 64 p.
Resumen: El treball presenta un estudi del subfons custodiat al Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró. Es tracta de documentació de titularitat parroquial produïda pels rectors i vicaris de la parròquia de Santa Maria de Mataró. Aquesta secció presenta algunes singularitats, com per exemple la ordenació i classificació que li va ser donada arrel de l'aparició d'un llibre mestre anomenat Promptuari. La segona part del treball inclou la descripció arxivística de la secció, basada en la pròpia documentació de la parròquia i en l'instrument de descripció, el Promptuari, que va ser elaborat al segle XIX per un prevere de la parròquia anomenat Pau Sanmartí. Per desenvolupar-ho, s'ha fet servir el programa lliure de descripció arxivística ICA-AtoM, el qual permet fer descripció multinivell a partir de la regla de descripció arxivística de Catalunya, la NODAC. Paraules clau: Descripció arxivística, ICA-AtoM, NODAC, quadre de classificació, fons, subfons, sèrie, unitats documentals.
Resumen: El trabajo presenta un estudio del subfondo custodiado en el Museo Archivo de Santa Maria de Mataró. Se trata de documentación de titularidad parroquial producida por los rectores y vicarios de la parroquia de Santa Maria de Mataró. Esta sección presenta algunas singularidades, como por ejemplo la ordenación y clasificación que le fue dada a raíz de la aparición del libro maestro llamado "Promputari". La segunda parte del trabajo incluye la descripción archivística de la sección, basada en la propia documentación de la parroquia y en su instrumento de descripción, el promptuario, que fue elaborado durante el siglo XIX por un presbítero de la parroquia llamado Pau Sanmartí. Para desarrollarlo, he utilizado el programario libre de descripción archivística ICA-AtoM, el cual permite realizar descripción multnivel a partir de la regla de descripción archivística de Cataluña, la NODAC. Palabras clave: Descripciónn archivística, ICA-AtoM, NODAC, cuadro de clasificación, fondo, subfondo, série, unidad documental.
Resumen: The paper presents an study of a sub-fonds which is safe-keeped by de Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró. The documentation han been produced among the years by the members of the Parish, as vicaris and rectors and it officially belong the Santa. Maria Parish. This section presents some peculiarities, such as the order and the classifications that was given to the section according to a book called Promptuari. The second part of the paper include the archive description of the section, based on the documentation of the Parish and in the Promptuari. The Promptuari -which is been the Description instrument- was developed in the 19th Century by a priest of the Parish, named Pau Sanmartí. However, to conduct this project myself, we used the free archive description software ICA-AtoM, which allows us to carry on a multilevel description using the Catalan rule NODAC for archive description. Keywords: Archival description, ICA-AtoM, NODAC, clasification table/ chart, fond, subfond, serie, unit of description.
Derechos: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Lengua: Català.
Colección: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Documento: masterThesis
Materia: Descripció arxivística ; Museu Arxiu de Santa Maria (Mataró, Catalunya) - Guia de fons ; Catalogació de materials d'arxiu ; Arxius

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/253923


64 p, 1.2 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2015-09-08, última modificación el 2020-02-08   Favorit i Compartir