Dignidad y miseria del hombre en 'El scholástico' y 'El crotalón'
Lillo Castañ, Víctor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Valdés, Ramón (Valdés Gázquez), tutor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2016
Descripció: 37 p.
Resum: El propósito del presente trabajo es analizar cómo se abordan los tópicos literarios de la dignidad y la miseria del hombre en El Scholástico y El Crotalón con la finalidad de extraer la idea sobre la naturaleza humana que subyace en ambas obras. La autoría de la primera de ellas pertenece a Cristóbal de Villalón; la segunda -anónima- también ha sido atribuida al escritor vallisoletano aunque, a mi modo de ver, sin el rigor necesario. Por ello he optado (junto a Margherita Morreale y Ana Vian) por dejar El Crotalón en el anonimato sin obviar las grandes posibilidades de que Villalón fuera su autor. A modo de conclusión me he propuesto demostrar que en ambas obras se defiende una concepción sobre el hombre muy cercana a pesar de las enormes diferencias de género, estilo e intención que las separan.
Resum: L'objectiu del present traball consisteix en analitzar com s'aborden els tòpics literaris de la dignitat i la misèria de l'home a El scholástico i El crotalón amb la finalitat d'extreure'n la idea sobre la naturalesa humana subjacent a ambdues obres. L'autoria de la primera d'elles pertany a Cristóbal de Villalón; la segona -anónima- també fou atribuida a l'escriptor de Valladolid tot i que, en la meva opinió, sense el rigor necessari. Per aquest motiu he optat (junt amb Margherita Morreale i Ana Vian) per deixar El crotalón en l'anonimat sense obviar les grans possibilitats que Villalón en fos l'autor. A mode de conclusió, m'he proposat demostrar que en ambdues obres es defensa una concepció sobre l'home molt similar malgrat les enormes diferències de gènere, estil i intenció que les separen.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Màster oficial de llengua espanyola, literatura hispànica i espanyol com a llengua estrangera
Document: masterThesis
Matèria: Villalón, Cristóbal de. Crotalón ; Villalón, Cristóbal de. Escolástico

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/257719


37 p, 281.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2016-01-27, darrera modificació el 2019-02-02   Favorit i Compartir