El Guanxi és imprescindible per a fer negocis amb la Xina?
Hu, Lisa
Cubeiro Rodríguez, Dídac, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Título variante: El Guanxi es imprescindible para hacer negocios con China?
Título variante: Is guanxi indispensable to do business with China?
Fecha: 2015
Resumen: El següent treball té com a objectiu presentar un estudi sobre un fenomen cultural que actualment s'ha estès la seva pràctica pels i als estrangers per negociar amb xinesos, tant individus com entitats empresarials. Es tracta del guanxi, un tipus de relacions que es practiquen entre els xinesos, i que aporta benefici a les persones implicades a canvi d'un retorn de favor a curt o llarg termini. Els estrangers que estan interessats en aquest país i en la seva cultura, com també la seva gent, han après a practicar el guanxi per obtenir millors resultats. Aplicat als negocis, pot facilitar la negociació amb xinesos i a la Xina mitjançant una eina cultural xinesa, amb la finalitat d'establir relacions empresarials satisfactòries per ambdues parts. No obstant això, molts empresaris i/o teòrics han donat massa importància al guanxi; al mercat hi ha molts llibres que pretenen guiar als nous empresaris que volen entrar al mercat xinès i uns dels temes que donen més èmfasis és el guanxi. Per això, vull esbrinar si el guanxiés tan essencial com explicaven alguns autors com Zitmann (2011), Luo (1997) i Vanhonacker (2004).
Resumen: Este trabajo se enfoca en el estudio de la importancia del guanxi, un proceso de interacciones sociales característico de las culturas orientales. Era considerada especialmente importante en China para hacer negocios a partir de las nuevas reformas económicas de las últimas décadas del siglo pasado, porque suponían ventajas a las empresas. No obstante, los estudios realizados sobre el guanxi demuestran que debido a los cambios sociales, políticos i económicos de las últimas décadas, este tipo de proceso de interacciones sociales también se ha reconfigurado. Esto implica la reconsideración de su importancia en el ámbito empresarial, muchas veces percebidas como prácticas perjudiciales al bienestar social. En el trabajo se define el concepto y los tipos de guanxi para poder destacar y analizar el guanxi de negocio, las percepciones y los efectos que tiene en las relaciones entre empresas y clientes, empresas y funcionarios y empresas y trabajadores, y las tendencias de la práctica del guanxi en el futuro.
Resumen: This work focuses on the study of the importance of guanxi, a process of social interactions characteristic of Eastern cultures. It was considered especially important in China to do business from the new economic reforms in recent decades of the last century, and they supposed advantages to companies. However, studies on guanxi show that because of the social and economic policies in recent decades, this type of process of social interactions has also been reconfigured. This implies reconsideration of its importance in the business world, often known as social harmful practices. The concept and types of guanxi to highlight and analyze the guanxi business perceptions and the effects it has on relationships between businesses and customers, businesses and business and labor relations defined and trends guanxi practice in the future.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Plan de estudios: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Guanxi ; Guanxi de negoci ; Percepcions i efectes del guanxi ; Importància del guanxi ; Guanxi de negocio ; Percepciones y efectos del guanxi ; Importancia del guanxi ; Business guanxi ; Guanxi's perception and effects ; Importance of guanxi28 p, 624.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Traducción e Interpretación. TFG

 Registro creado el 2016-02-24, última modificación el 2020-10-10   Favorit i Compartir