Espais naturals protegits i control judicial : els límits de la discrecionalitat administrativa
Xaxo Torres, Andrea
Pons Cànovas, Ferran, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2016
Descripció: 69 pag.
Resum: La potestat discrecional de l'Administració Pública en la modificació de la classificació del sòl no té caràcter absolut, sinó que es desenvolupa, sempre motivant les decisions preses i vetllant pel compliment de l'interès general públic, en atenció als límits relatius al principi d'interdicció de l'arbitrarietat dels poders públics, als establerts per la llei i als límits que són producte de pronunciaments judicials sobre actuacions arbitràries de l'Administració, en què sobrepassa aquests extrems. Els dos blocs en què s'estructura aquest treball se centren en l'estudi d'un dels límits establerts per la jurisprudència espanyola, el "Principi de No Regressió", a la vista de dos casos reals de vulneració de la discrecionalitat Administrativa d'ens administratius de la Comunitat de Castella i Lleó, dels límits propis del principi d'interdicció de l'arbitrarietat dels poders públics -de coherència, racionalitat i proporcionalitat- i del caràcter reglat del sòl urbanitzable d'especial protecció, ambdós en observança de dos casos també verídics, a la Comunitat de Catalunya.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Dret urbanístic



69 p, 741.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2016-06-22, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir