Treball de Fi de Màster [43426]
Ballespi Sola, Sergi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Trabajo de Fin de Máster
Data: 2016-17
Resum: La filosofia del TFM és enfrontar l'estudiant amb un problema real d'investigació relacionat amb la psicologia general sanitària, bé sigui unint-se a un equip d'investigació per a contribuir a una línia ja endegada, o bé identificant, amb l'ajuda del/s tutor/s, una necessitat, problema o mancança d'interès sanitari. Donat que entre les competències del futur psicòleg sanitari hi ha les vinculades a la investigació, el TFM pretén professionalitzar el futur Màster en Psicologia General Sanitària en matèria d'investigació, i no tant en el sentit de convertir-lo en un professional productor de ciència, professió per a la qual capaciten els Màsters en Recerca i els Doctorats, sinó en el sentit de convertir-lo en un professional capaç de consumir ciència, és a dir, capaç de buscar, trobar, llegir, entendre i aprofitar fonts d'informació amb base científica per tal de donar resposta a necessitats i problemes sanitaris. Per aconseguir aquest propòsit, el TFM situa l'estudiant en posició de desplegar i combinar totes les habilitats desenvolupades fins al moment per tal de 1) resoldre el problema o pregunta que abordi i, d'aquesta manera, 2) demostrar que posseeix la capacitat per a la qual l'acreditarà el MUPGS: la d'utilitzar els seus coneixements i habilitats per resoldre problemes reals. En el context de validar-se com a futur professional capaç d'investigar en el seu context aplicat, l'estudiant esdevé un actiu important per a la recerca,tant per a aquells equips que ja tinguin línies consolidades com per a les potencials línies emergents.
Resum: La filosofía del TFM es enfrentar al estudiante con un problema real de investigación relacionado con la psicología general sanitaria, bien sea uniéndose a un equipo de investigación para contribuir a una línea ya iniciada, bien identificando, con la ayuda del/los tutor/es, una necesidad, problema o carencia de interés sanitario. Dado que entre las competencias del futuro psicólogo sanitario están las vinculadas a la investigación, el TFM pretende profesionalizar al futuro Máster en Psicología General Sanitaria en materia de investigación, y no tanto en el sentido de convertirlo en un profesional productor de ciencia, profesión para la que capacitan a los Masters en Investigación y los Doctorados, sino en el sentido de convertirlo en un profesional capaz de consumir ciencia, es decir, capaz de buscar, encontrar, leer, entender y aprovechar fuentes de información con base científica para dar respuesta a necesidades y problemas sanitarios. Para lograr este propósito, el TFM sitúa al estudiante en posición de desarrollar y combinar todas las habilidades desarrolladas hasta el momento para 1) resolver el problema o pregunta que aborde y, de este modo, 2) demostrar que posee la capacidad para la que la acreditará el MUPGS: la de utilizar sus conocimientos y habilidades para resolver problemas reales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Psicologia General Sanitària [4314949]
Pla d'estudis: Psicologia General Sanitària [1272]Català
5 p, 82.3 KB

Castellà
5 p, 81.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-04, darrera modificació el 2018-10-27   Favorit i Compartir