Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/159928
Desenvolupament Psicomotriu del Nen i Fisiopatologia Pediàtrica [102977]
Guarino, Federica
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Desarrollo Psicomotriz del Niño y Fisiopatología Pediátrica
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura té com a objectiu oferir al fisioterapeuta en formació una visió general sobre les peculiaritats del nen respecte a l'adult, els coneixements teòrics bàsics sobre el desenvolupament psicomotor infantil normal i patològic i les eines per dur a terme la seva valoració clínica. L'alumne es familiaritzarà amb la valoració del desenvolupament psicomotor, que constituirà l'eina clau per realitzar un correcte abordatge de les diferents situacions que es poden trobar a la pràctica clínica de pediatria, i el punt de partida per definir els objectius terapèutics i elaborar el pla de tractament de fisioteràpia. A través d'un recorregut per la patologia pediàtrica que més freqüentment pot requerir l'actuació i el seguiment per part del fisioterapeuta, es farà especial recalcament sobre el paper d'aquest dins de l'equip multidisciplinari d'atenció al nen i la seva família. Es tractaran amb especial atenció alguns temes, com el seguiment dels nens amb antecedents de risc neurològic (prematuritat, encefalopatía deguda a la hipòxia-isquèmia), el tractament multidisciplinari de la paràlisi cerebral, la patologia respiratòria en pediatria i les malalties neuromusculars: aquests temes ens serviran de model i exemple per aplicar diferents situacions clíniques els coneixements teòrics i els conceptes bàsics presentats al llarg de l'assignatura, proporcionant a l'alumne eines clíniques per treballar amb nens de diferents edats i exercitant la cerca d'estratègies individualitzades per aconseguir els objectius del tractament.
Resum: La asignatura tiene como objetivo ofrecer al fisioterapeuta en formación una visión general sobre las peculiaridades del niño con respecto al adulto, los conocimientos teóricos básicos sobre el desarrollo psicomotor infantil normal y patológico y las herramientas para llevar a cabo su valoración clínica. El alumno se familiarizará con la valoración del desarrollo psicomotor, que constituirá la herramienta clave para abordar correctamente las diferentes situaciones que se pueden encontrar en la práctica clínica de pediatría, y el punto de partida para definir los objetivos terapéuticos y elaborar el plan de tratamiento de fisioterapia. A través de un recorrido por la patología pediátrica que más frecuentemente puede requerir la actuación y el seguimiento por parte del fisioterapeuta, se hará especial hincapié sobre su papel dentro del equipo multidisciplinar de atención al niño y su familia. Se tratarán con especial atención algunos temas, como el seguimiento de los niños con antecedentes de riesgo neurológico (prematuridad, encefalopatía debida a la hipoxia isquémica), el tratamiento multidisciplinar de la parálisis cerebral, la patología respiratoria en pediatría y las enfermedades neuromusculares. Estos temas nos servirán de modelo y ejemplo para aplicar en diferentes situaciones clínicas los conocimientos teóricos y los conceptos básicos presentados a lo largo de la asignatura, proporcionando al alumno herramientas clínicas para trabajar con niños de diferentes edades y ejercitando la búsqueda de estrategias individualizadas para conseguir los objetivos del tratamiento.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Fisioteràpia [2500892]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Fisioteràpia [961]Català
10 p, 109.2 KB

Castellà
10 p, 141.6 KB

Castellà
Versió reduïda
5 p, 80.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-08, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir