Psicologia Mèdica [102946]
Torrubia Beltri, Rafael
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Psicología Médica
Fecha: 2016-17
Resumen: L'assignatura s'imparteix a segon curs del Grau de Medicina, dins l'etapa de formació pre-clínica, període dedicat a que l'alumne adquireixi els coneixements bàsics sobre l'estructura i funció del cos humà. El seus objectius generals són que l'alumne: Adquireixi un repertori de coneixements sobre els processos bàsics del comportament humà que li permetin discernir en etapes formatives futures entre el funcionament normal i l'anormal. Sigui capaç d'interpretar i usar conceptes i mesures derivats de la psicologia bàsica que són emprats habitualment en la pràctica mèdica. Enumeri i sigui capaç de discriminar les limitacions i biaixos del nostre cervell com a processador d'informació i descrigui les repercussions que tenen tant en la conducta del metge com en la de l'usuari dels serveis de salut. Descrigui la relació entre els estats psicològics, els trets de personalitat i les malalties somàtiques. Sigui capaç de descriure els trastorns mentals més freqüents i els sistemes de classificació més comuns. Sigui capaç de descriure les característiques essencials i les aplicacions dels diversos tractaments psicològics basats en l'evidència que es poden fer servir en la pràctica mèdica. Tots aquests objectius han de contribuir a que l'alumne assoleixi un bagatge de competències que han de possibilitar una millor comprensió de la conducta dels usuaris dels sistemes de salut, de la pròpia conducta i de la interacció professional de la salut-usuari.
Resumen: La asignatura se imparte en segundo curso del Grado de Medicina, en la etapa de formación preclínica, periodo dedicado a que el alumno adquiera los conocimientos básicos sobre la estructura y función del cuerpo humano. Sus objetivos generales son que el alumno: - Adquiera un repertorio de conocimientos sobre los procesos básicos del comportamiento humano que le permitan discernir en etapas formativas futuras entre el funcionamiento normal y anormal. - Sea capaz de interpretar y usar conceptos y medidas derivados de la psicología básica que se utilizan habitualmente en la práctica médica. - Enumere y sea capaz de discriminar las limitaciones y sesgos de nuestro cerebro como procesador de información y describa las repercusiones que tienen tanto en la conducta del médico como en la del usuario de los servicios de salud. - Describa la relación entre los estados psicológicos, los rasgos de personalidad y las enfermedades somáticas. - Sea capaz de describir los trastornos mentales más frecuentes y los sistemas de clasificación más comunes. 1 - Sea capaz de describir las características esenciales y las aplicaciones de los diferentes tratamientos psicológicos basados en la evidencia que se pueden utilizar en la práctica médica. - Todos estos objetivos han de contribuir a que el alumno consiga un bagaje de competencias que han de posibilitar una mejor comprensión de la conducta de los usuarios de los sistemas de salud, de la propia conducta y de la interacción profesional de la salud-usuario.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Ciències Biomèdiques [2502442]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Medicina [1192]Català
6 p, 91.3 KB

Castellà
6 p, 85.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2016-07-08, última modificación el 2018-10-27   Favorit i Compartir