Joves, vídeo digital i drogues
Fernández, Miquel, 1976- (Universitat Oberta de Catalunya)

Date: 2011
Abstract: Recentment dos investigadors catalans han dut a terme una recerca qualitativa sobre violència entre joves i noves tecnologies encarregada per l'Observatori de la Joventut de Catalunya, on han analitzat com la fotografia i el vídeo digital estan modificant algunes expressions de la violència entre els adolescents i com els joves estan creant normes per regular aquests canvis. Partint d'aquest treball i del seu coneixement dels elements conceptuals de la digitalització del món dels adolescents, un dels autors d'aquell treball apunta en aquesta nota alguns dels mecanismes d'influència del món digital sobre l'ús de drogues per part dels joves. En fer-ho, se centra bàsicament en les modificacions que les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) han produït en relació al consum de drogues en l'escenari de la nit, entès com un ritual de pas, trobant en aquesta ritualització elements comuns entre la violència i l'ús de drogues.
Note: Suplement monogràfic, 10
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Joves i violència ; Drogues i joventut ; Innovacions tecnològiques ; Joves ; Video digital ; Drogues
Published in: Prevenim.dro : butlletí d'informació sobre prevenció de drogodependències a Catalunya, Núm. 33 (2011) , p. 2

Adreça alternativa: http://www.pdsweb.org/wp-content/uploads/Prevenim.dro33.pdf


1 p, 101.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (scientific output) > Social and Legal Sciences > ISOR (Research in Sociology of Religion)
Articles > Research articles
Articles > Published articles

 Record created 2016-07-18, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir