Laboratori Integrat de Citogenètica [42950]
Ponsa Arjona, Immaculada
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Laboratorio Integrado de Citogenética
Date: 2016-17
Abstract: El mòdul "Laboratori Integrat de Citogenètica" és un mòdul pràctic obligatori de l'especialitat de Citogenètica. L'objectiu principal és proporcionar als estudiants les eines bàsiques per aplicar les tècniques de citogenètica que s'utilitzen en les laboratoris de diagnòstic genètic i en els laboratoris de recerca. Els objectius formatius d'aquest mòdul són: 1- Adquirir l'habilitat de treballar en condicions estèrils per establir un cultiu cel·lular a partir del qual s'obtindran cèl·lules en diferents estadis mitòtics. 2- Identificar diferents tipus de contaminació present en cultius cel·lulars. 3- Obtenir talls histològics i aplicar diferents tincions. 4- Aprendre a utilitzar diferents tipus de microscopis: de camp clar, de fluorescència i de rastreig làser confocal. 1 5- Identificar els cromosomes humans segons el patró de bandes G i fer el cariotip. Detectar les alteracions d'aquest patró de bandes. 6- Detectar proteïnes i seqüències de DNA mitjançant tècniques d'immunocitofluorescència i d'hibridació in situ fluorescent (FISH), respectivament. 7- Identificar gens afectats en una regió del genoma, buscar la seva seqüència i fabricar una sonda de DNA marcada amb un fluorocrom per aplicar les tècniques de FISH.
Abstract: El módulo "Laboratori Integrat de Citogenètica" es un módulo práctico obligatorio de la especialidad de Citogenética. El objetivo principal es proporcionar a los estudiantes las herramientas básicas para aplicar las técnicas de citogenética que se utilizan en los laboratorios de diagnóstico genético y en los laboratorios de investigación. Los objetivos formativos de este módulo son: 1- Adquirir la habilidad de trabajar en condiciones estériles para establecer un cultivo celular a partir del cual se obtendrán células en diferentes estadios mitóticos. 2- Identificar diferentes tipos de contaminación presente en cultivos celulares. 3- Obtener cortes histológicos y aplicar diferentes tinciones. 1 4- Aprender a utilizar diferentes tipos de microscopios: de campo claro, de fluorescencia y de rastreo láser confocal. 5- Identificar los cromosomas humanos según el patrón de bandas G y hacer el cariotipo. Detectar las alteraciones de este patrón de bandas. 6- Detectar proteínas y secuencias de DNA mediante técnicas de inmunocitofluorescencia y hibridación in situ fluorescente (FISH), respectivamente. 7- Identificar genes afectados en una región del genoma, buscar su secuencia y fabricar una sonda de DNA marcada con un fluorocromo para aplicar las técnicas de FISH.
Note: Professors que imparteixen l'assignatura: Joaquim Martí Clúa, Francisca García Haro, Vicenç Català Cahís, Ana Martinez Marchal, Daniel Yero Corona, Covadonga Vara, Ana Sierra Martin, Maria Angels Rigola Tor, Mónica Roldán Molina, Ignasi Roig Navarro, Martí de Cabo Jaume.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Citogenètica i Biologia de la Reproducció [4313782]
Study plan: Màster Universitari en Citogenètica i Biologia de la Reproducció [1151]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 84.8 KB

Castellà
5 p, 85.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2016-09-23, last modified 2023-01-29



   Favorit i Compartir