Valoració de l'estat ecològic del riu d'Alinyà : conservació biofísica i anàlisi de la qualitat de l'aigua
Qualinyà I+D (Grup de recerca)
Espel, Joan
Larrea, Valeria
Pérez, Carlos
Sánchez, David
Sinfreu, Gemma
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Ariza Sole, Eduard tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Fecha: 2016
Descripción: 133 pag.
Resumen: La població d'Alinyà es troba assentada al voltant del riu al qual li dóna nom. D'aquest recurs hídric se n'abasteixen tant la població com la fauna i flora, i per a tots ells és necessari que presenti una qualitat acceptable. Per la valoració del seu estat ecològic s'han aplicat diferents índexs de bioindicadors (QBR i macroinvertebrats (FBILL i IBMWP)), a més de la utilització dels paràmetres fisicoquímics de l'aigua, en cinc estacions de mostreig al llarg de tot el curs fluvial. De forma global, a partir de la integració de tots els índexs s'aprecia que la qualitat del riu d'Alinyà no és l'òptima, tot i que presenta una lleu potencialitat de millora en algunes de les estacions de mostreig.
Resumen: El pueblo de Alinyà se asienta alrededor del río al que da nombre. De este recurso hídrico se abastecen tanto la población como la fauna y flora, y para todos ellos es necesario que presente una calidad aceptable. Para la valoración de su estado ecológico se han aplicado diferentes índices de bioindicadores (QBR y macroinvetebrados (FBILL y IBMWP)), además de la utilización de los parámetros fisicoquímicos del agua, en cinco estaciones de muestreo a lo largo de todo el curso fluvial. De forma global, a partir de la integración de todos los índices se aprecia que la calidad del río de Alinyà no es la óptima, aunque presenta una leve potencialidad de mejora en algunas de las estaciones de muestreo.
Resumen: The Alinyà population is located around the river which gives its name. This water resource supplies the population of the area and also the natural community, like animals and plants. Because of that fact it's necessary that the river presents a good ecological status. To assess this ecological status it's been applied some biomarker index (QBR, FBILL, IBMWP…), and the analysis of some physicochemical parameters, dividing the sampling process in five stations throughout the river. Overall, the results obtained from the integration of the biomarker index and the physicochemical parameters shows that the ecological quality of the water resource is not the optimum. However, a certain potential of improvement is presented in some of the sampling stations.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Ciències Ambientals [2501915]
Plan de estudios: Grau en Ciències Ambientals [959]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Alinyà (Catalunya : Riu) ; Medi ambient ; Ecologia fluvial



Memòria
133 p, 4.9 MB

Annexos
42 p, 4.8 MB

Article
11 p, 769.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Ciencias. TFG

 Registro creado el 2017-01-12, última modificación el 2023-05-05



   Favorit i Compartir