Anàlisi de la viabilitat del PAS i la millora de la seva gestió envers les aus necròfagues a la Vall d'Alinyà
Planeig (Grup de recerca)
Armengol Pugés, Elisabet
Baró Pont, Judit
Enseñat Herrero, Carola
Gómez Barral, Núria
Zorita Millan, Irene
Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Hierro Gutiérrez, Almudena, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Molina Gallart, David, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Ariza Sole, Eduard tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Pereira Rosa, Cinthia, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Date: 2016
Description: 145 pag.
Abstract: Les aus necròfagues sempre han dominat els cels pirinencs, tot i que han patit disminucions considerables en les seves poblacions. Aquest estudi pretén analitzar la viabilitat dels Punts d'Alimentació Suplementàries, observar les variacions de les diferents espècies de necròfags al llarg dels últims anys i generar un manual de bones pràctiques per tal d'homogeneitzar les pautes de gestió d'una activitat com aquesta. La informació bàsica s'ha extret principalment d'articles científics, entrevistes i sortides de camp. L'anàlisi de les dades en conjunt ha permés desenvolupar una visió general i crítica de la situació actual. Avui dia la creació de canyets per a aus necròfagues genera una gran controvèrsia. Per tal de determinar la viabilitat d'un PAS s'ha establert un sistema d'indicadors, a fi d'assolir l'objectiu de poder comprovar l'efectivitat de la gestió d'un canyet, segons les seves necessitats bàsiques de gestió. Arrel d'aquest valor resultant es procedeix a determinar si el PAS és viable a llarg termini o no. Segons les dades extretes es conclou que l'alimentació de les aus mitjançant aquests emplaçaments tant específics suposen un benefici tant econòmic com ecosistèmic a l'hora de d'eliminar els subproductes càrnics, a més d'afavorir l'ecoturisme a la zona. D'altra banda però la gestió responsable d'aquests punts és vital per a mantenir un equilibri sostenible entre les diferents espècies i la societat.
Abstract: Scavenger birds have always dominated the Pyrenees' skies, but suffered considerable declines in their populations. The aim of this study is to analyze the viability of Supplementary Feeding Point, to observe variations in different species of scavengers of over the past few years and generate a manual for good practices to homogenize managing standarts for such an activity. The basic information was firstly extracted from scientific articles, interviews and field trips. The analysis of the coordinate data set has allowed the group to develop a critical overview of the current situation. Nowadays the cration of a SFP for scavenger birds generate much controversy. To resolve the viability of a SFP, the group has established an indicator system in order to test the effectiveness of the SFP management, according to it's basics needs of anagement. Due to this value it is proceed to define if the SFP is viable in the long term or not. According to data it is concluded that feeding birds using these sites represent a specific benefit both economic and ecosystemic when removing meat products, while promoting ecotourism in the area. Furthermore responsible management of these points is vital to maintain a sustainable balance between the different species and society.
Abstract: Las aves necrófagas siempre han dominado los cielos pirenaicos, aunque han sufrido disminuciones considerables en sus poblaciones. Este estudio pretende analizar la viabilidad de los Puntos de Alimentación Suplementaria, observar las variaciones de las diferentes especies de necrófagas en los últimos años y generar un manual de buenas prácticas con el fin de homogeneizar las pautas de gestión de una actividad como esta. La información básica se ha extraído principalmente de artículos científicos, entrevistas y salidas de campo. El análisis de los datos en conjunto ha permitido desarrollar una visión general y crítica de la situación actual. Hoy en día la creación de muladares para aves necrófagas genera una gran controversia. Para determinar la viabilidad de un PAS se ha establecido un sistema de indicadores, a fin de lograr el objetivo de poder comprobar la efectividad de la gestión de un muladar, según sus necesidades básicas de gestión. A raíz de este valor resultante se procede a determinar si el PAS es viable a largo plazo o no. Según los datos extraídos se concluye que la alimentación de las aves mediante estos emplazamientos tan específicos suponen un beneficio tanto económico como ecosistémico a la hora de eliminar los subproductos cárnicos, además de favorecer el ecoturismo en la zona. Por otra parte, la gestión responsable de estos puntos es vital para mantener un equilibrio sostenible entre las diferentes especies y la sociedad.
Note: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Ciències Ambientals [2501915]
Study plan: Grau en Ciències Ambientals [959]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject: Aus necròfagues ; Punt d'alimentació suplementària ; Canyets ; Alinyà (Vall) ; Alt Urgell (Catalunya)



Memòria
145 p, 5.9 MB

Annexos
40 p, 13.0 MB

Article
14 p, 3.9 MB

Manual de bones pràctiques
26 p, 2.5 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Experimental sciences > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Research literature > Bachelor's degree final project > Sciences Faculty

 Record created 2017-01-12, last modified 2023-05-05



   Favorit i Compartir