Mediació en conflictes ambientals
Carbonell, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Dret i Tecnologia)
Prokopljevic, Milena (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Di Masso, Marina (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Puebla, Conxa (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia)
Lemkow, Louis (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia)

Títol variant: Mediación en conflictos ambientales
Publicació: Barcelona Generalitat de Catalunya, Departament de Justícia 2010
Resum: La mediació ambiental es presenta com a una oportunitat en la gestió d’alguns conflictes on la problemàtica en disputa té a veure amb la qualitat de vida de les persones i/o les condicions ambientals. Actualment no existeixen pràcticament serveis de mediació especialitzat en aquest camp i, en canvi, es confirma que a Catalunya hi ha conflictes ambientals que es gestionen amb mirada mediadora (a diferents nivells) sense que ni s’hagin sistematitzat les aproximacions ni s’hagi desenvolupat un pro-tocol específic com a procés de mediació en l’àmbit del medi ambient. Alguns dels conflictes ambientals pertanyen a l’àmbit privat però la gran majoria provenen del des-plegament de polítiques públiques sectorials o territorials i impliquen accions col·lectives, interessos supraindividuals i en ocasions difosos. Més enllà de l’àmbit sectorial propi, aquestes són algunes de les especificitats que s’estudien en aquest capítol i que ens porten a analitzar la idoneïtat i el potencial de la mediació en un àmbit on pesen molt els aspectes procedimentals i on té teòricament molt de pes la participació pública en l’adopció de decisions que afecten el medi ambient. El fet que en altres països estiguin consolidats serveis de mediació ambiental ha fet que ens interessem per aquest camp amb caràcter prospectiu i a partir de les poques experiències sistematitzades que hi ha fins ara, es valori la pertinència i l’ interès d’aquestes mediacions emergents.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català.
Document: bookPart
Matèria: Mediació ; Catalunya ; Resolució de conflictes (Dret) ; Mediació ambiental ; Conflictes ambientals ; Soft law
ISBN: 978-84-393-8560-8
Publicat a: Llibre Blanc de la mediació a Catalunya, 2010, p. 687-729

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/168589


Català
41 p, 1.0 MB

Español
44 p, 4.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Dret i Tecnologia (IDT)
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2017-01-19, darrera modificació el 2019-02-02   Favorit i Compartir