Estudi de les fonts de les Planes de Son des d'una perspectiva ambiental
ESAF (Grup de recerca)
Ferrer, Laila
Ferré, Clàudia
Solé, Nora
Rieradevall, Joan, tutor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química)
Ariza Sole, Eduard tutor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Petit Boix, Anna, tutora (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Fecha: 2016
Descripción: 145 pag.
Resumen: L'estudi de les fonts de Les Planes de Son des d'una perspectiva ambiental es tracta de la caracterització ambiental i socioeconòmica de les fonts que es troben en la zona que engloba la conca hidrogràfica del riu Son. A partir de diferents mètodes tals com l'observació in situ, l'anàlisi de paràmetres amb una sonda paramètrica i una cromatografia d'intercanvi iònic i les entrevistes a la població de la zona i experts, s'obté un inventari de fitxes que recullen la informació necessària per la caracterització de les fonts de l'àrea d'estudi. A més a més, s'analitza l'evolució dels usos del sòl i la seva afectació sobre les fonts i s'avalua el coneixement de les fonts de la població de la zona i experts. Els resultats obtinguts a partir de les anàlisis es troben en general dins dels rangs de normalitat tot i que amb algunes excepcions. El 70% de les fonts mostrejades de l'àrea d'estudi es troben en bones condicions ambientals. D'altra banda, un resultat a destacar és el gran desconeixement de les fonts. Al grup d'experts entrevistats encara es percep un lleuger coneixement a causa de la relació que hi tenen principalment laboral, però pel que fa a la gent natural de la zona, el coneixement és significativament baix. S'entén que això ve motivat per l'excés de recurs hídric del que gaudeix la zona i la no necessitat de conservar-lo.
Resumen: El estudio de las fuentes de Les Planes de Son desde una perspectiva ambiental se trata de la caracterización ambiental y socioeconómica de las fuentes que se encuentran en la zona que engloba la cuenca hidrográfica del río Son. A partir de diferentes métodos como la observación in situ, el análisis de parámetreos con una sonda paramétrica y una cromatografía de intercambio iónico y las entrevistas a la población de la zona y a expertos, se obtiene un inventario de fichas que recogen la información necesaria para la caracterización de las fuentes del área de estudio. Además, se analiza la evolución de los usos del suelo y su afectación sobre las fuentes y se evalua el conocimiento de las fuentes de la población de la zona y expertos. Los resultados obtenidos a partir de las fichas se encuentran en general dentro de los rangos de normalidad, aunque con algunas excepciones. El 70% de las fuentes muestreadas del área de estudio se encuentran en buenas condiciones ambientales. Por otra parte, un resultado a destacar es el gran desconocimiento de las fuentes. El grupo de expertos entrevistados todavía se percibe un ligero conocimiento cuasado por la relación principalmente laboral, pero por lo que incumbe a la gente natural de la zona, el conocimiento es significativamente bajo. Se entiende que esto viene motivado por el exceso de recurso hídrico del que goza la zona y la no necesidad de conservarlo.
Resumen: The study of the water sources of Les Planes de Son from an environmental perspective is about the environmental and socioeconomic characterization of the sources found in the area which is included in the riven Son basin. From different methods like in situ observation, the analysis of parametric settings using a multiparametrical probe and ion-exchange chromatography and different interviews with the local population and experts, a sheets inventory is obtained which collects the necessary information for the characterization of the study area. Furthermore, the evolution of land use and their effects on the water sources is analysed as well as an evaluation of the knowledge about the sources of the population and experts of the area. The results obtained from the sheets are generally within normal ranges although with some exceptions. The 70% of the sampled sources of the sutdy area are in good environmental condition. On the other hand, a result to highlight is the high ignorance of the water sources. From the group of experts interviewed it is noticed a slight knowledge mainly caused by work relationship, but by what are the natural people in the area, knowledge is significantly low. It is understood that this is motivated by the excess of water resources which the area enjoys and the lack of a need to preserve it.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Ciències Ambientals [2501915]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Ciències Ambientals [959]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Planes de Son ; Fonts ; Caracterització ambiental ; Percepció social ; Alt Àneu (Catalunya) ; Pallars Sobirà (Catalunya)Memòria
145 p, 7.1 MB

Article
9 p, 626.6 KB

Annex a l'article
8 p, 806.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Ciencias. TFG

 Registro creado el 2017-01-26, última modificación el 2019-09-26   Favorit i Compartir