Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/170028
La vigilancia y el control de la población a través de la gestión, la conservación y la explotación de datos masivos
Mejías Alonso, Eva
Soler Jiménez, Joan (Dir.)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Data: 2017
Descripció: 148 p.
Resum: Aquest treball analitza com és la gestió documental a un data center des d'una òptica arxivística, tenint en compte els sistemes i tecnologies que intervenen en la recopilació, gestió, conservació i anàlisi de dades massives. Així mateix, reflexiona sobre les conseqüències que això suposa en la privacitat de les dades i reflecteix com la gestió documental pot ser, en aquest cas, una potent eina de vigilància massiva. Per dur-ho a terme, es pren com a estudi de cas els data centers d'algunes de les agències d'intel·ligència dels Estats Units i de la Unió Europea i els data centers de les principals empreses d'Internet i de telecomunicacions. Big Data, Vigilància massiva, Data center, Gestió documental, Agències d'intel·ligència, NSA, Dades massives, Centre de dades, Control social, Bases de dades.
Resum: Este trabajo analiza cómo es la gestión documental en un data center desde una óptica archivística, teniendo en cuenta los sistemas y tecnologías que intervienen en la recopilación, gestión, conservación y análisis de datos masivos. Así mismo, reflexiona acerca de las consecuencias que ello supone en la privacidad de los datos y refleja cómo la gestión documental puede ser, en este caso, una potente herramienta de vigilancia masiva. Para ello, toma como estudio de caso los data centers de algunas de las agencias de inteligencia de Estados Unidos y de la Unión Europea y los data centers de las principales empresas de Internet y telecomunicaciones. Big Data, Vigilancia masiva, Data center, Gestión documental, Agencias de inteligencia, NSA, Datos masivos, Centro de datos, Control social, Bases de datos.
Resum: This dissertation examines the archival perspective of how record management is developed in a data center, focusing on how the system and technology are involved in massive data collection, management, conservation and analysis. This paper reflects how record management can be a powerful tool of mass surveillance and also, the consequences of non-privacy. To develop and delve into the theories, we have taken as a case study some American and European intelligence agencies' data centers and major Internet and telecommunication company's data centers. Big Data, Mass surveillance, Data center, Record management, Intelligence agencies, NSA, Massive data, Social control, Data bases.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Document: masterThesis
Matèria: Arxius ; Gestió dels documents ; Macrodades ; Protecció de dades

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/271333


148 p, 4.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2017-02-08, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir