Salvador Llobet i Reverter : tota una vida de dedicació a la geografia (1908-1991)
Cano, Josep Ricard
Selvas, M. Rosa

Fecha: 1992
Resumen: Pendant les années 50, période très difficile pour le pays et spécialement pour la géographie, Salvador Llobet est devenu un des précurseurs de l'institutionalisation de la géographie en Catalogne et la personnification même de la mise en train de la géographie universitaire. Salvador Llobet est, sans doute, un personnage clé pour comprendre la naissance et le développement de la géographie catalane moderne, très attachée & ses débuts aux mouvements excursionistes. Eleve des grands maitres de la géographie régionale franqaise, il en a suivi leurs enseignements et il est & l'origine, depuis des différentes institutions -notamment depuis l'université- d'une nouvelle vision de la géographie et du monde géographique.
Resumen: During the 1950s, a very difficult period for Catalonia and, especially for Geography, Salvador Llobet became one of the forerunners in the institutionalization of Geography in Catalonia and in the beginnings of Geography at the university level. Salvador Llobet is, without a doubt, a key figure for understanding the birth and development of modern Catalan geography, very attached in their beginnings to mountaineering clubs. A pupil of the great masters of French regional geography, Llobet followed their teachings and, from different institutions, pushed for new perspectives on Geography and on the geographical world.
Resumen: Durante la década de los 50, años realmente difíciles para el país, y en concreto para la Geografía, Salvador Llobet se convirtió en uno de los precursores de la institucionalización de la Geografia en Catalunya, llegando a personificar el inicio de la corriente geogrifica universitaria. Salvador Llobet es, sin duda alguna, un personaje clave para entender el nacimiento y el desarrollo de la moderna Geografia catalana, muy vinculada en sus inicios al movimiento excursionista. Discipulo y seguidor de los grandes maestros de la Geografía Regional Francesa, impulsó, desde diversas instituciones -fundamentalmente desde la Universidad- una nueva visión de la Geografía y del mundo geográfico.
Resumen: Durant la dècada dels 50, anys realment difícils per al país, i en concret per a la Geografia, Salvador Llobet es va convertir en un dels precursors de la institucionalització de la Geografia a Catalunya, i va arribar a personificar l'inici del corrent geogràfic universitari. Salvador Llobet és, sens dubte, un personatge clau per entendre la naixença i el desenvolupament de la moderna Geografia catalana, molt vinculada en els seus inicis al moviment excursionista. Deixeble i seguidor dels grans mestres de la Geografia Regional Francesa, impulsi, des de diferents institucions -fonamentalment des de la Universitat- una nova visió de la Geografia i del món geogràfic.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Documento: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicado en: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 19-20 (1992) p. 159-165, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41536


7 p, 221.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > Documents d'anàlisi geogràfica
Artículos > Artículos de investigación

 Registro creado el 2007-05-11, última modificación el 2022-02-20   Favorit i Compartir