El Moviment Natural de la Població. Una font per a l'estudi de la dinàmica poblacional
Cusidó i Vallverdú, Teresa Antònia

Fecha: 1996
Resumen: Dins del camp de la demografia és cabdal conèixer una font estadística de gran interès, el Moviment Natural de la Població. La informació recollida en la seva publicació permet l'estudi demogràfic del comportament de la població com a resultat de la interacció dels naixements, de les defuncions i dels matrimonis que li han sobrevingut en el decurs del temps.
Resumen: Per tal de donar una visió global de la font, s'ha considerat convenient tractar-la en perspectiva històrica. La nostra presentació del Moviment Natural es desdoblarà en dos articles. En el present es recollirà el seu origen, els conceptes emprats i la informació de base d'on s'extreuen les dades que conformen la publicació. Es deixarà per a un proper article tot el que fa referència a la tabulació de les dades en funció dels diferents criteris de classificació, així com els problemes que presenta la utilització de la font, de les quals farem aquí tan sols una breu introducció.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Documento: article ; recerca ; publishedVersion
Materia: MNP ; Moviment Natural de la Població ; Movimiento Natural de la Población
Publicado en: Historia et documenta. Revista de divulgació històrica i dels fons documentals de l'Arxiu Històric Comarcal., Vol. 3 Núm. 3 (Desembre 1996) , p. 61-95, ISSN 1134-7082

Adreça alternativa: http://xac.gencat.cat/web/.content/xac/01_continguts_arxius_comarcals/ac_alt_camp/06_publicacions_acac/publicacions_periodiques/historia_et_documenta_vol.3.pdf


35 p, 1.4 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2017-05-23, última modificación el 2019-07-21   Favorit i Compartir