Implante secundario en pacientes afáquicos sin soporte capsular : lentes ancladas al iris / Paula Verdaguer i Agustí ; directors: José L. Güell Villanueva i Jordi Monés Carilla; tutor: José García Arumí
Verdaguer i Agustí, Paula, autor
Güell Villanueva, José Luis, supervisor acadèmic
Monés, Jordi (Monés Carilla), supervisor acadèmic
García Arumí, José, supervisor acadèmic
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia

Imprint: [Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016
Description: 1 recurs en línia (117 pàgines) : il·lustracions
Abstract: L'implant secundari de lents intraoculars (LIO) és un repte quirúrgic ja que normalment els pacients afàquics tenen antecedents de traumatismes o cirurgies complicades intraoculars. Si existeixen restes de càpsula el procés d'elecció per l'implant de la LIO és al sulcus ciliar. No obstant això el suport capsular molts vegades no s'observa. En aquests casos les alternatives quirúrgiques per l'implant de la LIO inclouen l'implant de la LIO a la càmera posterior mitjançant fixació escleral, l'implant de la lent a la càmera anterior amb lents de suport angular o l'implant de les lents de càmera anterior de fixació iridiana. A la tesi doctoral presento els resultats de dos estudis relacionats i complementaris, escrits i realitzats per mi, publicats en les revistes oftalmològiques British Journal of Ophtahlmology i Cornea, sobre la seguretat de l'opció quirúrgica que consisteix en implantar lents de fixació iridiana per corregir l'afàquia en els pacients que no presenten suport capsular. En general els resultats suggereixen que l'implant de les lents de fixació iridiana Artisan (Ophtec BV, Groningen, The Netherlands) en els pacients afàquics són una opció efectiva, previsible i segura a llarg termini, per tant i en base a la nostra experiència es presenten com una opció eficaç que considerem de primera elecció per a tractar aquest tipus de pacients. No obstant això és necessari un control monitoritzat del pacient al llarg de la seva vida mitjançant revisions oftalmològiques periòdiques que incloguin una exploració ocular completa, determinació de la pressió intraocular i un control específic del comptatge endotelial.
Abstract: El implante secundario de lentes intraoculares (LIO) es un reto quirúrgico ya que los pacientes afáquicos normalmente tienen antecedentes de traumatismos en los ojos o cirugías complicadas intraoculares. Si existen restos de cápsula el proceso de elección para el implante de la LIO es en el sulcus ciliar. No obstante, el soporte capsular muchas veces no se observa. En estos casos las alternativas quirúrgicas para el implante de la LIO incluyen el implante de la LIO en la cámara posterior mediante fijación escleral, el implante de la lente en cámara anterior mediante las lentes de soporte angular o el implante de las lentes de cámara anterior mediante la fijación iridiana. En esta tesis doctoral presento los resultados de dos estudios relacionados y complementarios, escritos y realizados por mí, publicados en las revistas oftalmológicas British Journal of Ophtahlmology y Cornea, sobre la seguridad de la opción quirúrgica consistente en implantar lentes de fijación iridiana para corregir la afaquia en los pacientes que no presentan soporte capsular. En global los resultados sugieren que el implante de las lentes de anclaje iridiano Artisan (Ophtec BV, Groningen, The Netherlands) en pacientes afáquicos son una opción efectiva, predecible y segura a largo plazo, por lo tanto son una opción eficaz que en nuestra experiencia consideramos de primera elección para tratar a este tipo de pacientes. No obstante, es necesario un control monitorizado del paciente a lo largo de su vida mediante revisiones oftalmológicas periódicas que incluyan una exploración ocular completa, determinación de la presión intraocular y sobretodo un contaje endotelial.
Abstract: Secondary intraocular lens (LIO) implantation is often a challenging surgical procedure, as patients with aphakia usually have a history of eye trauma or complicated intraocular surgery. If capsular support is spared, LIO implantation in the ciliary sulcus represents the elective surgery. However, capsular support is often absent. In these cases, the current available surgical alternatives include: posterior chamber LIO implantation with scleral fixation, anterior chamber angle-supported LIO implantation, or anterior chamber iris-claw LIO implantation. The aim of this PhD work is presenting the results of two related and complimentary studies, performed and written by me, published in the journals British Journal of Ophthalmology and Cornea about the safety of secondary iris-claw LIO implantation in aphakic eyes without capsular support. The global results suggest that iris-claw Artisan lens (Ophtec BV, Groningen, The Netherlands) in aphakic eyes represent an effective, predictable and safe procedure at long-term. Therefore, in our experience we consider iris-claw lens as the first choice to treat these type of patients. Nevertheless, close monitoring of the patient with periodic ophthalmological revisions that include a complete ophthalmologic exam, intraocular pressure measurement and an endothelium cell count is mandatory.
Note: Tesi. Doctorat. Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia. 2016
Rights: L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons Creative Commons
Language: Castellà.
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis ; publishedVersion
Subject: Lents intraoculars ; Oftalmologia ; Cirurgia
ISBN: 9788449068096

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/400205


118 p, 2.1 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Doctoral theses

 Record created 2017-06-12, last modified 2019-10-03   Favorit i Compartir