Política criminal [100445]
Baucells Lladós, Joan
Guardiola Lago, Maria Jesus
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Additional title: Applied Criminal Psychology
Date: 2017-18
Abstract: L'assignatura preten, en primer lloc, que l'alumne identifiqui l'abordatge institucional de la delinqüència com una decisió política complexa en la que intervenen diferents inputs o interessos en joc que van més enllà de l'eficacia en la seva prevenció. En segon lloc, que sàpiga identificar criticament els principis, motivacions, objectius, funcions i les ideologies que hi ha darrera de cada opció políticocriminal, per tal d'acabar el curs -en tercer lloc- sabent situar cadascuna de les diferents preses de decisions político-criminals (terrorisme, violència de gènere, drogues, petita delinqüència patrimonial, delinqüència sexual, etc. . . ) en alguna de les tendències o models políticocriminals que la doctrina científica ha anat identificant en els darrers anys i que sigui molt conscient de les seves implicacions.
Abstract: The course expects that the student identifies the institutional approach to crime as a complex political decision involving different inputs and interests. Second, the course expects that the student identifies critically principles, motivations, objectives, functions and ideologies behind every criminal policy l option. Finally, the course expects that the student could locate each criminal policy decision (on terrorism, gender violence , drugs, immigration, small patrimonial delinquency, sexual crimes, . . . ) in any of the criminal policies trends that have been underlined by scholars.
Abstract: La asignatura pretende, en primer lugar, que el alumno identifique el abordaje institucional de la delincuencia como una decisión política compleja en la que intervienen diferentes inputs e intereses en juego que van más allá de la eficacia en su prevención. En segundo lugar, que sepa identificar críticamente los principios, motivaciones, objetivos, funciones e ideologias que hay detrás de cada opción político criminal, para acabar el curso, en tercer lugar, sabiendo situar cada una de las decisiones políticocriminales (terrorismo, violencia de género, drogas, inmigración, pequeña delincuencia patrimonial, delincuencia, sexual, . . . ) en alguna de las tendencias o modelos político criminales que la doctrina científica ha ido identificando en los últimos años y que sea muy consciente de sus implicaciones.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Criminologia [2500257]
Study plan: Grau en Criminologia [805]Català
5 p, 79.6 KB

Anglès
4 p, 76.5 KB

Castellà
4 p, 76.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-04, last modified 2018-10-21   Favorit i Compartir