Biofísica [102962]
Peralvarez Marin, Alex
Duñach Masjuan, Mireia
Garcia Quintana, David
Barnadas Rodríguez, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Cladera i Cerdà, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular)
Zurita Carpio, Alberto
Alvarez Marimon, Maria Elena
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2017-18
Resum: L'assignatura de Biofísica es cursa durant el primer curs del Grau de Medicina (anual) i forma part de les assignatures de formació bàsica. Amb ella es pretén oferir una formació bàsica de fenòmens físics que tenen importància cabdal tant en l'estructura com en la funció que desenvolupen els éssers vius en estat de salut. S'abordaran també algunes situacions patològiques. El programa de l'assignatura aprofundeix en l'aplicació de les lleis de la física en l'anàlisi dels fenòmens biològics i, en alguns casos, es donen interpretacions a nivell molecular. També s'aborda el funcionament d'aparells i sistemes de l'organisme humà. Igualment, es donen les bases per una millor assimilació de la fisiopatologia dels éssers humans o d'altres disciplines, com la radiologia clínica diagnòstica i intervencionista. 1 L'assignatura es complementa amb d'altres assignatures bàsiques i obligatòries com la Bioquímica i Biologia Molecular, la Fisiologia Mèdica o clíniques com la Radiologia Clínica. S'ofereixen les eines per abordar la resolució de problemes numèrics fent una valoració crítica dels resultats obtinguts.
Resum: La asignatura de Biofísica (anual) se imparte durante el primer curso del grado de Medicina y forma parte de las asignaturas de formación básica. Con ella se pretende ofrecer una formación básica de fenómenos físicos que tienen una importancia primordial tanto en la estructura como en la función que desarrollan los seres vivos en estado de salud. Se abordarán también algunas situaciones patológicas. El programa de la asignatura profundiza en la aplicación de las leyes de la física al análisis de los fenómenos biológicos y, en algunos casos, se dan interpretaciones a nivel molecular. También se aborda el funcionamiento de aparatos y sistemas del organismo humano. Asimismo, se dan las bases para una mejor 1 funcionamiento de aparatos y sistemas del organismo humano. Asimismo, se dan las bases para una mejor asimilación de la fisiopatología de los seres humanos o de otras disciplinas, como la radiología clínica diagnóstica e intervencionista. La asignatura se complementa con otras materias básicas y obligatorias como «Bioquímica y Biología Molecular» y «Fisiología Médica» o clínicas como «Radiología Clínica». Se ofrecen las herramientas para abordar la resolución de problemas numéricos haciendo una valoración crítica de los resultados obtenidos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192]Català
7 p, 87.7 KB

Castellà
7 p, 87.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-07, darrera modificació el 2020-06-27   Favorit i Compartir