Aspectos psicosociales de la vulnerabilidad y la exclusión social : aportaciones desde la Danza Movimiento Terapia
Bordoy Lobo, Rocío
Blanch i Ribas, Josep Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Date: 2017
Description: 115 p.
Abstract: Seguint la intuició que la influència de la percepció subjectiva afecta indisolublement la construcció del lligam social i que aquesta percepció subjectiva s'elabora al voltant de la vivència del propi cos, en aquest treball es presenta una evolució no exhaustiva de concepcions respecte del cos. A partir de l'experiència de l'autora en diferents entitats socioeducatives orientades a persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social, es llisten una sèrie de característiques personals fonamentades en la revisió de vinyetes de casos i s'elabora un qüestionari per a professionals de l'àmbit social sobre possibles característiques personals que puguin afectar aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat o exclusió social. Atesos els resultats obtinguts, es presenta una proposta d'intervenció individual en Dansa Moviment Teràpia, eina terapèutica que mitjançant l'experiència corporal incideix (o pot incidir) en la vivència subjectiva del cos i les relacions personals que podrien recolzar la reconstrucció del lligam social mitjançant el desenvolupament personal.
Abstract: From my point of view the influence of the subjective perception directly affects to the building of the social link and this link is generated from the own body conciousness. In this essay a non exhaustive evolution of concepts about the body will be exposed. Taking into account the author's experience in different socioeducative companies working with people in social exclusion and vulnerability situation, a list of personal characteristics is added based on facts revision. Apart from that a social profesional questionnaire about possible personal features is written for those whose circumstances are under social exclusion or vulnerability situation. After the assessment of the results, a proposal in the participation in Dance Movement Therapy is presented. This therapeutical tool is directed to the subjective body living throughout the body experience and could support the rebuilding of the social link thorought the personal development.
Abstract: Siguiendo la intuición de que la influencia de la percepción subjetiva afecta indisolublemente a la construcción del lazo social y que esta se elabora en torno a la vivencia del propio cuerpo, en este trabajo se presenta una evolución no exhaustiva de concepciones respecto al cuerpo. A partir de la experiencia de la autora en diferentes entidades socioeducativas orientadas a personas en situación de vulnerabilidad y exclusión social, se listan una serie de características personales fundamentadas en la revisión de viñetas de casos, y se elabora un cuestionario para profesionales de lo social sobre posibles características personales que pueden afectar a quienes se encuentran en situación de vulnerabilidad o exclusión social. Teniendo en cuenta los resultados obtenidos, se presenta una propuesta de intervención individual en Danza Movimiento Terapia, herramienta terapéutica que a través de la experiencia corporal incide (o puede incidir) en la vivencia subjetiva del cuerpo y las relaciones personales que podría apoyar la reconstrucción del lazo social a través del desarrollo personal.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Facultat de Psicologia: Màster en dansa moviment teràpia
Document: masterThesis
Subject: Exclusió social ; Socialització ; Dansa -- Ús terapèutic

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/289449


115 p, 883.2 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2017-07-14, last modified 2019-08-01   Favorit i Compartir