Biosenyalització i metabolisme [100759]
Itarte Fresquet, Emili
Candiota Silveira, Ana Paula (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular)
Lorenzo Rivera, Julia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Biosignalling and Metabolism
Título variante: Bioseñalización y metabolismo
Fecha: 2017-18
Resumen: L'assignatura Biosenyalització i Metabolisme constitueix la segona part de la matèria "Bioquímica" del Grau de Biologia i en ella s'estudien els processos que determinen el funcionament dels éssers vius en cadascun dels seus nivells d'organització des d'un punt de vista bàsic i general, com correspon a una assignatura de segon curs. L'objectiu general de l'assignatura és descriure a nivell molecular els mecanismes de transducció de senyal, així com les vies metabòliques principals i la seva regulació i coordinació. Es tracta de proporcionar els fonaments dels aspectes i conceptes moleculars i metabòlics necessaris per al seguiment de diverses matèries del Grau de Biologia. Objectius concrets de l'assignatura: - Conèixer els mecanismes moleculars principals de transducció de senyals. 1 - Descriure les rutes principals del metabolisme intermediari de glúcids, lípids i compostos nitrogenats, la seva regulació i coordinació. - Descriure els components de la cadena de transport electrònic, el seu acoblament amb la fosforilació oxidativa i l'obtenció d'energia metabòlica. - Descriure la fotosíntesi i la seva regulació. - Descriure la integració del metabolisme amb un èmfasi especial en mamífers. - Saber com aplicar els coneixements estudiats per a resoldre problemes qualitatius i quantitatius.
Resumen: La asignatura Bioseñalización y Metabolismo constituye la segunda parte de la materia "Bioquímica" del Grado de Biología y en ella se estudian los procesos que determinan el funcionamiento de los seres vivos en cada uno de sus niveles de organización desde un punto de vista básico y general, como corresponde a una asignatura de segundo curso. El objetivo global de la asignatura es describir a nivel molecular los mecanismos de transducción de señales biológicas, así como las vías metabólicas principales y su regulación y coordinación. Se trata de proporcionar los fundamentos de los aspectos y conceptos moleculares y metabólicos necesarios para el seguimiento de varias materias del Grado de Biología. Objetivos concretos de la asignatura: - Conocer los mecanismos moleculares principales de transducción de señales. - Describir las rutas principales del metabolismo intermediario de glúcidos, lípidos y compuestos 1 - Describir las rutas principales del metabolismo intermediario de glúcidos, lípidos y compuestos nitrogenados, su regulación y coordinación. - Describir los componentes de la cadena de transporte electrónico, su acoplamiento con la fosforilación oxidativa y la obtención de energía metabólica. - Describir la fotosíntesis y su regulación. - Describir la integración del metabolismo con un énfasis especial en mamíferos. - Saber cómo aplicar los conocimientos estudiados para resolver problemas cualitativos y cuantitativos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Biologia [2500250]
Plan de estudios: Grau en Biologia [812]Català
8 p, 84.3 KB

Anglès
Versió reduïda
3 p, 72.0 KB

Castellà
8 p, 88.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-14, última modificación el 2018-12-22   Favorit i Compartir