Laboratori integrat VI [100975]
Ferrer Miralles, Neus (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Mas Castella, Jordi
Gómez Camacho, Andromeda Celeste (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Yero Corona, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Llirós Dupré, Marc
Vigues Frantzen, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Laboratory VI
Títol variant: Laboratorio integrado VI
Data: 2017-18
Resum: Es tracta d'una assignatura obligatòria de tercer curs, nuclear del Grau de Microbiologia, que introdueix als estudiants en l'ús d'un conjunt de tècniques bàsiques de Microbiologia per a l'experimentació en un laboratori de Microbiologia Industrial i Microbiologia Ambiental. Els coneixements assolits en aquesta assignatura 1 de Microbiologia Industrial i Microbiologia Ambiental. Els coneixements assolits en aquesta assignatura permetran a l'estudiant adquirir les competències d'altres d'assignatures pràctiques o teòriques que conformen el Grau de Microbiologia i que estan programades per a ser cursades simultàniament o amb posterioritat a aquesta. Els objectius concrets a assolir es defineixen en els següents punts i permetran a l'alumne: 1. -Aïllar i seleccionar microorganismes d'interès industrial. 2. -Manipular un microorganisme per convertir-lo en productor d'una activitat industrial d'interès utilitzant mètodes moleculars. 3. -Desenvolupar un procés d'obtenció d'un producte d'interès industrial. 4. -Determinar la qualitat microbiològica de l'aire i de les superfícies d'instal·lacions industrials. 5. -Determinar la qualitat microbiològica de l'aigua. 6. -Descriure l'efecte desinfectant de productes químics. 7. -Convertir residus industrials en productes d'alt contingut proteic. 8. -Seleccionar i avaluar l'activitat de microorganismes implicats en la bioremediació de sòls. 9. -Demostrar l'acció de bacteris sobre la inhibició del creixement de fongs fitopatògens.
Resum: 1 It is a compulsory third year Bachelor of nuclear Microbiology, which introduces students to the use of a set of basic microbiology techniques for experimentation in a laboratory Industrial Microbiology and Environmental Microbiology. The knowledge gained in this course will enable students to acquire skills in other subjects or theoretical practices that make up the degree of Microbiology and are scheduled to be taken simultaneously or after that. The specific objectives to be achieved are defined as follows and will allow students to: 1. Isolate and select microorganism of industrial interest. 2. Handle a microorganism to convert it into a producer of a product of industrial interest using molecular methods. 3. Develop a process for obtaining a product of industrial interest. 4. Determine the microbiological quality of the air and surfaces in industrial facilities. 5. Determine the microbiological quality of water. 6. Describe the disinfectant effect of chemicals. 7. Convert industrial waste into products with high protein content. 8. Select and evaluate the activity of microorganisms involved in bioremediation of soils. 9. Demonstrate the activity of bacteria inhibiting the growth of fungal pathogens.
Resum: Se trata de una asignatura obligatoria de tercer curso, nuclear del Grado de Microbiología, que introduce a los estudiantes en el uso de un conjunto de técnicas básicas de Microbiología para la experimentación en un laboratorio de Microbiología Industrial y Microbiología Ambiental. Los conocimientos adquiridos en esta 1 laboratorio de Microbiología Industrial y Microbiología Ambiental. Los conocimientos adquiridos en esta asignatura permitirán al estudiante adquirir las competencias de otras asignaturas prácticas o teóricas que conforman el Grado de Microbiología y que están programadas para ser cursadas simultáneamente o con posterioridad a ésta. Los objetivos concretos a alcanzar se definen en los siguientes puntos y permitirán al alumno: 1. -Aislar y seleccionar microorganismos de interés industrial. 2. -Manipular un microorganismo para convertirlo en productor de una actividad industrial de interés utilizando métodos moleculares. 3. -Desarrollar un proceso de obtención de un producto de interés industrial. 4. -Determinar la calidad microbiológica del aire y de las superficies de instalaciones industriales. 5. -Determinar la calidad microbiológica del agua. 6. -Describir el efecto desinfectante de productos químicos. 7. -Convertir residuos industriales en productos de alto contenido proteico. 8. -Seleccionar y evaluar la actividad de microorganismos implicados en la biorremediación de suelos. 9. -Demostrar la acción de bacterias sobre la inhibición del crecimiento de hongos fitopatógenos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]Català
9 p, 91.6 KB

Anglès
10 p, 96.4 KB

Castellà
10 p, 96.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2020-11-01   Favorit i Compartir