Estructura de Biomolècules [42887]
Reverter Cendrós, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Biomolecule Structure
Títol variant: Estructura de Biomoléculas
Data: 2017-18
Resum: - L'objectiu general del curs és proporcionar una introducció de les diferents tècniques biofísiques emprades a la recerca en Biomedicina. S'espera que l'alumne assoleixi un nivell de coneixements que li permetin entendre la utilitat del conjunt de tècniques i tecnologies biofísiques per a l'anàlisi estructural i funcional de macromolècules (proteïnes, lípids, àcids nucleics, sucres, complexos macromoleculars), d'acord amb l'estat actual de desenvolupament d'aquestes tècniques, i la seva importància en relació a les aplicacions biomèdiques. - Un dels principals objectius és la formació en el coneixement necessari per la resolució d'estructures tridimensional de proteïnes i de complexos proteics per cristal·lografia de raigs X mitjançant l'ús de llum de sincrotró. Al finalizar el curs l'alumne haurà adquirit el coneixement de les bases teòriques per la resolució d'estructures atòmiques de proteïnes, així com els coneixements pràctics en el laboratori per la cristal·lització i resolució d'estructures tridimensionals per difracció de raigs X. - Així, mateix en finalitzar el mòdul l'alumne haurà assolit un sòlid coneixement dels mètodes experimentals i teòrics utilitzats actualment per a l'estudi d'aquestes propietats i de la seva interelació.
Resum: -The main goal of the course is to introduce the different biophysical methods used in Biomedical research. The student will acquire the knowledge to understand of the techniques utilized to study the structure and function of macromolecules (proteins, nucleic acids, sugars, macromolecular complexes), according to the state of the art of this techniques in relation to biomedical applications. -A major objective is to acquire the basic knowledge to solve three-dimensional structures of proteins and their complexes by X-ray crystallography by means of a sincrotron light source. At the end of the course the student will know the theoretical and practical methods to solve three-dimensional structures of proteins, including protein crystalllization in the laboratory and the resolution of protein structures by means of bioinformatics tools. - At the end of the course the student will know the basic experimental and thoretical methodology to study the properties of macromolecules.
Resum: - El objectivo general del curso es proporcionar una introducción de las diferentes técnicas biofísicas utilizadas en la investigación en Biomedicina. Se espera que el alumno consiga un nivel de conocimientos que le permitan entender la utilidad del conjunto de técnicas y tecnologias biofísicas para el análisis estructural y funcional de macromoléculas (proteínas, lípidos, ácidos nucleicos, azúcares, complejos macromoleculars), de acuerdo con el estado actual de desarrollo de estas técnicas, y su importancia en relación a las aplicaciones biomédicas. - Uno de los principales objectivos es la formación en el conocimiento necesario para la resolución de estructuras tridimensionales de proteínas y de complejos proteicos por cristalografia de rayos X a través de la luz de sincrotrón. Al finalizar el curso el alumno habrá adquirido el conocimiento de las bases teóricas para la resolución de estructuras atómicas de proteínas, así como los conocimientos prácticos en el laboratorio para la cristalización y resolución de estructuras tridimensionales por difracción de rayos X. - Al finalizar el módulo el alumno habrá conseguido un sólido conocimiento de los métodos experimentales y teóricos usados actualmente para el estudio de estas propiedades y de su interrelación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina [4313794]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina [1153]Català
4 p, 73.2 KB

Anglès
4 p, 73.0 KB

Castellà
4 p, 73.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-09-12, darrera modificació el 2021-06-22   Favorit i Compartir