Laboratori Integrat de Biologia de la Reproducció [42949]
Nogués, C. (Carme) dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Barrios, L. (Leonardo) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Vidal, Francesca (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Ibáñez, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Blanquer Jerez, Andreu
Ruiz-Herrera Moreno, Aurora (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Integrated Laboratory for Reproduction Biology
Date: 2017-18
Abstract: El mòdul "Laboratori Integrat de Biologia de la Reproducció" té per objectiu donar les eines bàsiques als estudiants per tal que puguin adquirir la capacitat de desenvolupar les tasques que es duen a terme tant en els centres de Reproducció Assistida, com en els laboratoris de recerca de cultius cel·lulars i de reproducció. El submòdul 1. "Cultiu de cèl·lules mare embrionàries" els alumnes adquiriran l'habilitat de treballar en un laboratori de cultius. Aprendran les normatives i s'habituaran a treballar en condicions estèrils a la vegada que observaran diferents tipus de contaminacions. Aprendran les tècniques més bàsiques de detecció de proteïnes i adquiriran la capacitat d'utilitzar el microscopi tradicional, el invertit de llum blanca i el microscopi de fluorescència. En el submòdul 2. "Hibridació in situ fluorescent (FISH) en espermatozoides" els alumnes aprendran a analitzar les anomalies cromosòmiques d'una mostra de semen a través de la tècnica de FISH i fer-ne una valoració clínica. En el submòdul 3. "Cultiu d'oòcits i embrions" els alumnes adquiriran la destresa per treballar en un laboratori de biologia de la reproducció. Aprendran a obtenir i manipular oòcits i embrions, activar oòcits i a aïllar blastòmers. En el submòdul 4. "Actualització en tècniques histològiques i citològiques", els alumnes aprendran les tècniques bàsiques d'histologia és a dir a incloure, tallar, tenyir, detectar proteïnes i observar les preparacions obtingudes. Finalment en el cinquè submòdul "Microscòpia de Rastreig Làser Confocal" (CLSM) es donarà les pautes 1 Finalment en el cinquè submòdul "Microscòpia de Rastreig Làser Confocal" (CLSM) es donarà les pautes necessaris per saber manipular aquesttipus de microscopis i conèixer totes les seves avantatges i limitacions.
Abstract: The module "Integrated Laboratory of Reproductive Biology" aims to give basic tools to students in order to acquire the ability to develop the tasks carried out in Assisted Reproductive Centers and in research laboratories focused in cell culture and reproduction. In the submodule 1: "Embryonic Stem Cell (ESC) culture" students will acquire the skills necessary to work in a cell culture laboratory. They will learn the rules and they will get used to work in sterile conditions. They will also learn the basic techniques of protein detection and acquire the ability to use standard and inverted microscope and fluorescence microscope. They will learn to differentiate between pluripotent and differentiated ESC. In the submodule 2: "Fluorescent in vitro hybridization in spermatozoa" students will learn how to analyze chromosomal anomalies in a semen sample through the use of this technique. In the submodule 3: "Oocyte and Embryo culture" students will acquire the skills to work in a laboratory of reproductive biology. They will learn how to obtain and manipulate oocytes and embryos, activate oocytes and isolate blastomeres. In the submodule 4: "Update in histological and cytological techniques," students will learn the basic techniques of histology such as inclusion, microtomy, staining, and protein detection and to observe the samples obtained. 1 Finally, in the submodule 5: "Confocal Laser Scanning Microscopy" (CLSM) they will learn the characteristics of this microscope its advantages and limitations and how to use it.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: 4313782 [4313782]
Study plan: Màster Universitari en Citogenètica i Biologia de la Reproducció [1151]Català
6 p, 83.3 KB

Anglès
6 p, 84.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-09-15, last modified 2018-12-22   Favorit i Compartir