Treball de Final de Màster [43334]
Suárez Ojeda, María Eugenia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Trabajo de Fin de Máster
Data: 2017-18
Resum: L'objectiu del TFM és que els estudiants aprenguin en primera persona el mètode científic. Per això han de participar en el disseny, la realització i la presentació de resultats d'un projecte de recerca. Aquest projecte de recerca ha de tenir una estructura semblant a la dels projectes d'R+D+I: a) Antecedents, estat actual del tema i bibliografia més rellevant. b) Supòsits o hipòtesi inicial. c) Objectiu general i objectius concrets. d) Tècniques o mètodes que s'utilitzaran per comprovar la hipòtesi. e) Estratègia i pla de treball que se seguirà. f) Presentació i discussió dels resultats obtinguts g) Conclusions h) Treball futur o implicacions pràctiques de la recerca desenvolupada. A partir d'aquest disseny i amb l'assessorament del director o directora del treball, cada estudiant desenvolupa la seva pròpia recerca. En aquest procés de tutorització o direcció es va modificant el disseny original i s'estableixen els ritmes i les fases del treball fins a la conclusió. Els estudiants han de redactar una memòria escrita que resumeixi el treball fet i defensar presencialment aquesta memòria davant d'una comissió d'avaluació.
Resum: El objetivo del TFM es que los estudiantes aprendan en primera persona el método científico. Para ello deben participar en el diseño, la realización y la presentación de resultados de un proyecto de investigación. Este proyecto de investigación tendrá una estructura parecida a la de los proyectos I+D+i. a) Antecedentes, estado actual del tema y bibliografía más relevante. b) Supuestos o hipótesis inicial. c) Objetivo general y objetivos concretos. d) Técnicas o métodos que se van a usar para comprobar la hipótesis. e) Estrategia y plan de trabajo a seguir. f) Presentación y discusión de los resultados obtenidos g) Conclusiones h) Trabajo futuro o implicaciones prácticas de la investigación desarrollada A partir de este diseño y con el asesoramiento del director o directora del trabajo se desarrolla la investigación que deberá llevar a cabo cada estudiante. En este proceso de tutorización y/o dirección se va modificando el diseño original y se establecen los ritmos y fases del trabajo hasta la conclusión del mismo. Los estudiantes deberán redactar una memoria escrita resumiendo el trabajo realizado y defender presencialmente dicha memoria delante de una comisión de evaluación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Enginyeria Biològica i Ambiental [4314579]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Enginyeria Biològica i Ambiental [1268]Català
5 p, 81.3 KB

Castellà
5 p, 81.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-09-15, darrera modificació el 2018-12-18   Favorit i Compartir