La distribució i la comercialització d'aliments // Mercabarna
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària

Fecha: 2017
Resumen: La distribució i la comercialització d’aliments conformen dues baules centrals del que anomenem cadena o circuit agroalimentari. Són tots els passos que tenen lloc des que els aliments són produïts (ja siguin frescos o processats) fins que arriben a la persona que els consumirà. A escala de Barcelona –i fins i tot de Catalunya- Mercabarna és una peça clau de la distribució d’aliments. En aquest recinte de la Zona Franca que actua com a mercat central de fruites i verdures i de peix, entre d’altres, hi ha a diari un bullici d’intercanvis entre persones productores, intermediàries i compradores que després distribueixen el producte per les botigues i restaurants de la ciutat. Observar aquesta activitat ens porta a reconèixer la importància dels canals de distribució a l’hora de fixar el preu dels aliments i les condicions de vida dels productors. La visita a Mercabarna serveix també per establir comparacions amb sistemes alternatius de distribució, com els canals curts o la venda directa, i per valorar quin rol han de jugar les institucions públiques en el complex debat de la distribució i la comercialització alimentàries.
Nota: Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló
Lengua: Català.
Colección: Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat
Materia: Alimentació ; Sobirania alimentària
La distribució i la comercialització d'aliments // Mercabarna

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Biblioteca Digital de Soberanía Alimentaria (BDSA-ARAG)
Documentos gráficos y multimedia > Vídeos

 Registro creado el 2018-03-06, última modificación el 2019-01-18   Favorit i Compartir