La distribució i la comercialització d'aliments // Mercabarna
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària

Data: 2017
Resum: La distribució i la comercialització d’aliments conformen dues baules centrals del que anomenem cadena o circuit agroalimentari. Són tots els passos que tenen lloc des que els aliments són produïts (ja siguin frescos o processats) fins que arriben a la persona que els consumirà. A escala de Barcelona –i fins i tot de Catalunya- Mercabarna és una peça clau de la distribució d’aliments. En aquest recinte de la Zona Franca que actua com a mercat central de fruites i verdures i de peix, entre d’altres, hi ha a diari un bullici d’intercanvis entre persones productores, intermediàries i compradores que després distribueixen el producte per les botigues i restaurants de la ciutat. Observar aquesta activitat ens porta a reconèixer la importància dels canals de distribució a l’hora de fixar el preu dels aliments i les condicions de vida dels productors. La visita a Mercabarna serveix també per establir comparacions amb sistemes alternatius de distribució, com els canals curts o la venda directa, i per valorar quin rol han de jugar les institucions públiques en el complex debat de la distribució i la comercialització alimentàries.
Nota: Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló
Llengua: Català.
Col·lecció: Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat
Matèria: Alimentació ; Sobirania alimentària
La distribució i la comercialització d'aliments // Mercabarna

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Biblioteca Digital de Sobirania Alimentària (BDSA-ARAG)
Documents gràfics i multimèdia > Vídeos

 Registre creat el 2018-03-06, darrera modificació el 2019-01-18   Favorit i Compartir