Biblioteca Digital de Sobirania Alimentària (BDSA-ARAG)

La Biblioteca Digital de Sobirania Alimentària (BDSA-ARAG) és una col·lecció de recursos per a l'estudi i la docència del paradigma de la sobirania alimentària. S'hi inclouen materials relacionats amb la producció agrària, el món rural, les polítiques alimentàries, les lluites camperoles o l'agroecologia, entre d'altres.

La col·lecció està organitzada a partir de 6 eixos temàtics principals:

  • Producció
  • Distribució i consum
  • Condicions socials i laborals
  • Recursos naturals i comuns
  • Polítiques públiques
  • Altres

Pel que fa al tipus de documents, s'hi inclouen articles de revistes, documents de treball, informes, vídeos, etc. La Biblioteca Digital és un projecte del Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB) amb el suport de la Biblioteca de Veterinària de la UAB i la Fundació Autònoma Solidària. Més informació al web del projecte:

http://universidadesdelatierra.org/ca/universitats-de-la-terra/sobirania-alimentaria-agroecologia/

Estadístiques d'ús Els més consultats
Darreres entrades:
2018-03-16
13:54
34 p, 2.1 MB Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat. Pack didàctic per a estudiants universitaris / Such, Xavier ; Espluga Trenc, Josep ; Milán, Ma José ; Muntané i Puig, Joaquim ; Duch, Gustavo ; Solé, Laura ; Solana, Miguel ; Soler, Carles ; Domene,Elena ; Molina, Enrique ; Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
'Alimentar Barcelona: Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat' és un pack didàctic per l'aprenentatge de qüestions vinculades a l'alimentació amb visió global, transdisciplinària i crítica i des de la perspectiva de la sobirania alimentària. [...]
2018 (Producció científica)  
2018-03-06
16:15
Les alternatives comunitàries // Barri de Sants / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
Tradicionalment l’alimentació ha sigut un vincle entre la ciutat i el camp, però el sistema agroalimentari global ha destruit aquests ponts provocant, entre d’altres, una pèrdua de control sobre el tipus d’alimentació que tenim o una profunda desconeixença de les condicions tècniques i socials que envolten l’agricultura. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-03-06
16:11
L'agricultura periurbana // Parc Agrari del Baix Llobregat / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
La producció d’aliments requereix d’espai agrícola, la major part del qual es troba en territoris rurals. Tanmateix, l’entorn de les grans ciutats també ofereix sovint possibilitats per conrear aliments, sobretot hortalisses: és el que es coneix com a agricultura periurbana. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-03-06
16:08
La distribució i la comercialització d'aliments // Mercabarna / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
La distribució i la comercialització d’aliments conformen dues baules centrals del que anomenem cadena o circuit agroalimentari. Són tots els passos que tenen lloc des que els aliments són produïts (ja siguin frescos o processats) fins que arriben a la persona que els consumirà. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-03-06
16:04
El sistema alimentari global // Montjuïc i Port de Barcelona / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
Per considerar l’alimentació des d’una perspectiva global cal posar en relació dos elements: d’una banda, la població (en dinàmica de creixement arreu del planeta), i de l’altra, la capacitat de produir aliments (que depèn, al seu torn, de la disponibilitat de terres agrícoles i de la forma com aquestes es conreen). [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-03-06
16:01
La quotidianitat de l'alimentació // Barris de la Ribera i de Santa Caterina / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
L’alimentació forma part indiscutible de la vida quotidiana de qualsevol persona. La satisfacció de les necessitats nutricionals bàsiques n’és la cara més evident, però darrere del propi acte de menjar s’hi amaguen tot tipus de relacions econòmiques, socials i culturals que fan de l’alimentació un dels aspectes més complexos del nostre dia a dia. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-02-06
16:51
6 p, 2.2 MB Boletín nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
2018-02-06
16:51
6 p, 2.2 MB Bulletin nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
2018-02-06
16:51
6 p, 2.3 MB Nyéléni newsletter
[Lloc de publicació no identificat] : [editor no identificat], 2010-
34 documents
2018-01-31
11:35
1 p, 79.1 KB Poesía leída en Gernika
2012
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. Otoño (2012) , p. 12