Digital Library on Food Sovereignty (BDSA-ARAG)

The Digital Library on Food Sovereignty (BDSA-ARAG) is a collection of resources for the study and teaching of the paradigm of food sovereignty. The materials included relate to food production, the rural world, food policies, peasants' fights and agroecology, among other issues.

  • The collection is organised around 6 main topics:
  • Production
  • Distribution and consumption
  • Social and working conditions
  • Natural and common resources
  • Public policies
  • Others

Different types of documents are included, such as journal's articles, working papers, reports and videos. The Digital Library is a project of the Research Group on Agriculture, Farming and Food in Globalisation (ARAG-UAB) with support from the Veterinary Science Library of UAB and Fundació Autònoma Solidària. More information can be found on the project's website: 

Universidades de la Tierra

Usage statistics Most popular
Latest additions:
2021-06-14
11:52
2 p, 311.9 KB Portada i pròleg
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 1-3  
2021-06-14
11:48
1 p, 137.7 KB Construcción colectiva, ruptura y desobediencia
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 4-5  
2021-06-14
11:41
2 p, 288.0 KB Construir desde abajo / Algarra, David
Las elecciones municipales del 2015 significaron la entrada de nuevas formaciones, cuyo origen se debe especialmente a la crisis económica del 2007 y a la irrupción del 15M. Son los llamados gobiernos del cambio o del municipalismo transformador. [...]
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 6-9  
2021-06-14
11:31
2 p, 235.6 KB La España llena : sobre la radical insostenibilidad de las ciudades / Duch, Gustavo
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 10-12  
2021-06-14
11:24
4 p, 409.9 KB «Niñas y niños corriendo por la calle» : tres responsables de municipios rurales conversan sobre políticas alimentarias
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 13-18  
2021-06-14
11:15
5 p, 317.0 KB Movimientos sociales y ayuntamientos / Morán Alonso, Nerea ; Vara Sánchez, Isabel ; García García, Lídia ; Gallar Hernández, David ; Moragues Faus, Ana
Re lexionamos sobre estos cuatro años de políticas alimentarias municipales a partir de los resultados recogidos en una serie de entrevistas a personas representativas del ámbito social, de la producción y de la gestión municipal en Madrid, Valencia y Córdoba, y de nuestra propia experiencia en estos procesos.
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 19-27  
2021-06-14
11:04
2 p, 207.2 KB La universidad. Mucho por labrar y por cosechar
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 29-31  
2021-06-14
10:53
2 p, 321.5 KB Fruta con justícia social. Canviar el modelo para recuperar la vida / Casal Fité, Gemma
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 32-35  
2021-06-14
10:47
2 p, 235.6 KB El audiovisual como herramienta de lucha
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 36-38  
2021-06-14
10:41
3 p, 245.6 KB Sin molinos no hay soberanía / Corres Velasco, Arrate
2019
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. 34 (primavera 2019) , p. 39-42  
Focus on:
Soberanía alimentaria (493)