L'agricultura periurbana // Parc Agrari del Baix Llobregat
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària

Fecha: 2017
Resumen: La producció d’aliments requereix d’espai agrícola, la major part del qual es troba en territoris rurals. Tanmateix, l’entorn de les grans ciutats també ofereix sovint possibilitats per conrear aliments, sobretot hortalisses: és el que es coneix com a agricultura periurbana. Al delta i la vall baixa del riu Llobregat, a tocar de Barcelona, s’hi troba un espai productiu molt singular: el Parc Agrari del Baix Llobregat. Amb 3. 300 hectàrees d’extensió i elements de protecció i gestió propis, el Parc Agrari és el màxim exponent de l’agricultura periurbana de la ciutat, i és també un espai idoni des d’on analitzar qüestions com la importància del producte local, la multifuncionalitat de l’agricultura o el rol de les institucions públiques en la regulació i l’impuls de la producció agrícola.
Nota: Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló
Lengua: Català.
Colección: Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat
Materia: Alimentació ; Sobirania alimentària
L'agricultura periurbana // Parc Agrari del Baix Llobregat

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Biblioteca Digital de Soberanía Alimentaria (BDSA-ARAG)
Documentos gráficos y multimedia > Vídeos

 Registro creado el 2018-03-06, última modificación el 2019-01-18   Favorit i Compartir