Les alternatives comunitàries // Barri de Sants
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària

Data: 2017
Resum: Tradicionalment l’alimentació ha sigut un vincle entre la ciutat i el camp, però el sistema agroalimentari global ha destruit aquests ponts provocant, entre d’altres, una pèrdua de control sobre el tipus d’alimentació que tenim o una profunda desconeixença de les condicions tècniques i socials que envolten l’agricultura. Davant d’aquesta situació, existeixen nombroses alternatives de matriu urbana que lluiten des de l’activisme i la quotidianitat per transformar el model alimentari col·lectiu. El barri de Sants, una de les zones de Barcelona amb major dinamisme associatiu i comunitari, és també punta de llança de l’activisme alimentari. Passejar pels seus carrers pot ajudar a entendre de primera mà els objectius i el funcionament de projectes tan diversos com els grups i les cooperatives de consum, els horts urbans o les xarxes d’aliments. Projectes, tots ells, que incideixen en l’esfera alimentària des d’una visió col·lectiva i transformadora, amb la voluntat de repolititzar l’alimentació i transitar cap a models més justos i sostenibles.
Nota: Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló
Llengua: Català.
Col·lecció: Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat
Matèria: Alimentació ; Sobirania alimentària
Les alternatives comunitàries // Barri de Sants

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Biblioteca Digital de Sobirania Alimentària (BDSA-ARAG)
Documents gràfics i multimèdia > Vídeos

 Registre creat el 2018-03-06, darrera modificació el 2019-01-18   Favorit i Compartir