Georreferenciación masiva y visualización de datos de biodiversidad
Órpez Milán, Alberto
Uribe Porta, Francisco
Quirós Jiménez, José
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Date: 2016
Description: 34 p.
Abstract: Davant la veloç generació de nombroses fonts d'informació sorgeix la necessitat de crear eines que puguin gestionar , emmagatzemar i divulgar l'enorme flux d'informació que produeix l'aparició del Big Data. El present projecte proposa un mètode a seguir per poder georeferenciar de forma massiva els bancs de mostres que posseeix el Museum de Ciències Naturals de Barcelona, de manera que per a cada registre s'ha calculat les coordenades geogràfiques, així com la incertesa associada a la posició. Aquest es un métode més eficient, ràpid i de fàcil divulgació per emmagatzemar la informació. També es desenvolupa un visor web on es mostra les diferents propostes cartogràfiques, que s'han elaborat , per a representar la informació generada després de la georeferenciació del banc de dades.
Abstract: Ante la veloz generación de numerosas fuentes de información surge la necesidad de crear herramientas que puedan gestionar, almacenar y divulgar el enorme flujo de información que produce la aparición del Big Data. El presente proyecto propone un método a seguir para poder georreferenciar de forma masiva los bancos de muestras que posee el Museum de Ciencias Naturales de Barcelona, de manera que para cada registro se ha calculado sus coordenadas geográficas, así como la incertidumbre asociada a la posición. Siendo esta una manera más eficiente, rápida y de fácil divulgación para almacenar la información. También se desarrolla un visor web donde se muestra las diferentes propuestas cartográficas, que se han elaborado para representar la información generada tras la georreferenciación del banco de datos.
Abstract: Given the rapid production of multiple sources of information comes the need for tools that can manage, store and disseminate the enormous flow of information produced by the emergence of Big Data. This project proposes a method to georreferenciate masive sample banks owned by the Museum of Natural Sciences in Barcelona , so that each record has calculated their geographical coordinates, and the uncertainty associated with the position. Since this is a more efficient, fast and easy to store information dissemination way. A web viewer where different map proposals, which have been developed to represent the information generated after georeferencing databank shown is also developed.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Facultat de Filosofia i Lletres: Màster en tecnologies de la informació geogràfica
Document: masterThesis
Subject: Informació geogràfica, Sistemes d' ; Geografia -- Matemàtica ; Geografia -- Processament de dades ; Teledetecció ; Macrodades ; Museu de Ciències Naturals (Barcelona, Catalunya)

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/306975


34 p, 1.8 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations > Philosophy and Letters. Master Theses

 Record created 2018-03-23, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir