Principals fonts de contaminació per nitrats als aqüífers de Menorca
Durán Reyes, Judit
Padilla Marín, Naomi
Rovira Parra, Judit
Hierro Gutiérrez, Almudena, tutora, (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Rieradevall, Joan, tutor, (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d’Enginyeria Química)
Petit Boix, Anna, tutora, (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Date: 2017
Description: 181 pag.
Abstract: La població de l’illa de Menorca s’abasteix pràcticament de forma exclusiva de l’aigua subterrània que prové de l’aqüífer de Migjorn. Aquest aqüífer ha patit un deteriorament en la qualitat de les seves aigües des de fa uns anys, degut a la salinització i la presència de ió nitrat. En aquest projecte s’ha realitzat un estudi de l’evolució del ió nitrat durant 15 anys (2000-2015) i s’ha relacionat amb les diferents possibles fonts contaminants per determinar quina és la que té més pes en aquesta problemàtica. També s’ha realitzat un treball de camp in-situ per poder determinar quin és l’impacte de l’horticultura d’oci pel què fa a l’aportació de nitrats en el sòl.
Abstract: La población de la isla de Menorca se abastece prácticamente de forma exclusiva del agua subterránea que se extrae del acuífero de Migjorn. Este acuífero ha sufrido un deterioro en la calidad de sus aguas desde hace unos años, debido a la salinización y la presencia del ion nitrato. En este proyecto se ha realizado un estudio de la evolución del ion nitrato durante 15 años (2000-2015) y se ha relacionado con diferentes posibles fuentes contaminantes para determinar cuál de ellas tiene un peso mayor en ésta problemática. También se ha realizado un trabajo de camp in-situ para poder determinar cuál es el impacto de la horticultura de ocio por lo que se refiere a la aportación de nitratos en el suelo.
Abstract: The population of Menorca island is supplied almost entirely by the ground water from the Migjorn aquifer. This aquifer has been suffering a deterioration of its water quality since several years ago, mainly because of the process of salinization and the presence of ion nitrate. A study of the evolution of ion nitrate within 15 years (2000-2015) has been related with many of the different main causes of this pollution. This project also contains an in-situ field work focused on determining the contribution of ion nitrate of the spare time farming.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Ciències Ambientals [2501915]
Study plan: Graduat o Graduada en Ciències Ambientals [959]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject: Nitrats ; Evolució ; Migjorn ; Menorca ; Horticultura d'oci ; Ion nitrate ; Evolution ; Spare time farmingMemòria
181 p, 9.4 MB

Article
12 p, 372.2 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Sciences Faculty. Bachelor's degrees final projects

 Record created 2018-05-18, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir