Introducció a l'estadística dels videojocs
Porcel Julià, Àlex
Cabaña Nigro, Alejandra, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Date: 2016
Description: 33 pag.
Abstract: La indústria del videojoc ha experimentat una evolució enorme en les últimes decades, tant en els dispositius que s'utilitzen per a jugar com en els propis videojocs. Desde les primeres màquines recreatives, fins als jocs en realitat virtual que comencen a sortir al mercat recentment, les empreses que formen aquesta indústria han hagut d'adaptar-se a una gran quantitat de canvis en poc temps. Un dels canvis més recents i radicals alhora ha sigut l'aparició dels dispositius intel·ligents, que han transformat completament la forma de dissenyar videojocs. Aquest fet ha causat la creació d'una branca de la ciència on es combinen l'estadística i la informàtica, que s'utilitza per estudiar el rendiment d'un videojoc, anomenada game analytics. Aquest estudi consta d'una introducció a l'estadística en el món dels videojocs, i d'una simulació i el posterior anàlisi de les dades d'un tipus concret de videojoc, els jocs gratuïts per a dispositius intel·ligents, passant per tots els aspectes principals que ha d'estudiar una empresa de videojocs si vol millorar la rendibilitat d'un dels seus productes.
Abstract: The videogames industry has suered a huge evolution in the last few decades, on the devices used to play the games and on the videogames itselves. Since the rst arcade machines to the virtual reality games that are recently being published, the companies that involves this industry have had to adapt to many changes in a small period of time. One of the most recent and radical changes has been the emergence of the smartphones, which have completely transformed the way of designing videogames. This fact has caused the creation of a new science branch, which combines statistics and computer science, used to study the performance of a videogame, the game analytics. This study consists of an introduction to statistics in the world of gaming, a simulation and subsequent analysis of the data of a certain type of game, the free to play games for smartphones, and all the main aspects that everyone who wants to improve their game's performance should study.
Abstract: La industria del videojuego ha experimentado una evolución enorme las últimas décadas, tanto en los dispositivos que se utilizan como en los propios videojuegos. Des de las primeras máquinas recreativas hasta los juegos en realidad virtual que empiezan a salir al mercado recientemente, las empresas que forman esta industria se han tenido que adaptar a una gran cantidad de cambios en poco tiempo. Uno de los cambios más recientes y radicales ha sido la aparición de los dispositivos inteligentes, que han transformado completamente la manera de diseñar videojuegos. Este hecho ha causado la creación de una nueva rama de la ciencia, que combina la estadística y la informática, que se utiliza para estudiar el rendimiento de un videojuego, llamada game analytics. Este estudio consta de una introducción a la estadística aplicada a los videojuegos, y de una simulación y el posterior análisis de los datos de un tipo de videojuego, los juegos gratis para dispositivos inteligentes, pasando por todos los aspectos principales que tiene que estudiar una empresa que quiera mejorar la rentabilidad de sus productos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Estadística Aplicada [2501919]
Study plan: Graduat o Graduada en Estadística Aplicada [973]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject: Free to play (F2P) ; Key performance indicator (KPI) ; Inapp purchase (IAP) ; Unique users ; Retention ; Revenue34 p, 788.4 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Sciences Faculty

 Record created 2018-06-07, last modified 2019-09-04   Favorit i Compartir