Atenció d'Infermeria al Nen i la Família amb Problemes de Salut Infantil [101773]
Coronado Robles, Raquel
Watson Badia, Carolina
Pizarro Gonzalez, Maria Angeles
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Atención de enfermería al niño y familia con problemas de salud infantil
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura es programa al quart curs del Grau d'Infermeria i forma part del grup de les assignatures de la menció Infància i salut, de formació optativa. Constitueix, per tant, part de la base científica necessària per a la formació del graduat infermer. OBJECTIUS GENERALS L' estudi del nen des de el moment del naixement i fins l'adolescència. Posant l'èmfasi en el desenvolupament del nen i l'adolescent en situacions de malaltia. Aplicar les principal eines infermeres que col·laboren a la millora de la pràctica infermera en l'atenció especialitzada. OBJECTIUS ESPECÍFICS. Planificar el procés de cures a les persones ateses, seguint un dels models de les necessitats humanes. CRITERI: Ha d'aplicar les etapes del procés de cures. Descriure els diferents models d'educació sanitària mes utilitzats en l'àmbit de la salut. CRITERI: Ha de identificar l'objectiu que vol aconseguir dels models Seleccionar els plans de cures mes adients que permetin intervenir sobre l'estrès de l'Infant i la família 1 Seleccionar els plans de cures mes adients que permetin intervenir sobre l'estrès de l'Infant i la família davant la malaltia i l'hospitalització. CRITERI: Ha de fonamentar amb evidencies perquè es consideren les mes adients. Analitzar el concepte de cures pal·liativesdes de un model infermer. CRITERI: Ha de identificar les accions que ajuden a garantir el confort, el benestar i la qualitat de vida. Analitzar les intervencions proposades en el pla de cures. CRITERI: Ha de justificar la seva pertinença amb el model de cures seleccionat. Seleccionar les intervencions més adients, per tractar els problemes de salut que presenten els nens de 0 a 18 anys. CRITERI: Ha de justificar amb evidencies les intervencions infermeres en cadascun d'ells. Analitzar les cures, sobre l'estrès de l'Infant i la família davant de la malaltia i l'hospitalització. CRITERI: Ha de identificar i justificar amb evidencies les accions que garanteixin l'estabilització de la situació i la prevenció de complicacions.
Resum: La asignatura se programa en el cuarto curso del Grado de Enfermería y forma parte del grupo de las asignaturas de la mención Infancia y Salud, de formación optativa. Constituye, por lo tanto, parte de la base científica necesaria para la formación del graduado enfermero. OBJETIVOS GENERALES El estudio del niño desde el momento del nacimiento y hasta la adolescencia, con énfasis en el desarrollo del niño y el adolescente en situaciones de enfermedad. Aplicar las principales herramientas enfermeras que contribuyen en la mejora de la práctica enfermera en la atención especializada. OBJETIVOS ESPECÍFICOS Planificar el proceso de cuidados en las personas atendidas, siguiendo uno de los modelos de las necesidades humanas. CRITERIO: Es necesario aplicar las etapas del proceso de cuidados. Describir los diferentes modelos de educación sanitaria más utilizados en el ámbito de la salud. CRITERIO: Es necesario identificar el objetivo que se pretende conseguir de los modelos puerocéntrico y sociocéntrico. Seleccionar los planes de cuidados más adecuados que permitan intervenir sobre el estrés del niño y la familia ante la enfermedad y la hospitalización. CRITERIO: Es necesario fundamentar con evidencias por qué se consideran las más adecuados. Analizar el concepto de curas paliativas desde un modelo enfermero. CRITERIO: Es necesario identificar las acciones que ayudan a garantizar el confort, el bienestar y la calidad de vida. Analizar las intervenciones propuestas en el plan de cuidados. CRITERIO: Es necesario justificar su 1 Analizar las intervenciones propuestas en el plan de cuidados. CRITERIO: Es necesario justificar su pertenencia al modelo de cuidados seleccionado. Seleccionar las intervenciones más adecuadas, para tratar los problemas de salud que presentanlos niños de 0 a 18 años. CRITERIO: Es necesario justificar con evidencias las intervenciones enfermeras en cada uno de ellos. Analizar los cuidados sobre el estrés del niño y la familia ante la enfermedad y la hospitalización. CRITERIO: Es necesario identificar y justificar con evidencias las acciones que garanticen la estabilización de la situación y la prevención de complicaciones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]Català
7 p, 98.2 KB

Castellà
7 p, 91.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir