Dret Romà [102231]
Giménez Candela, Teresa
Tort-Martorell Llabrés, Carme
Jimenez Buendia, Jose Antonio
Lercier, Marine Celine Sophie
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Roman Law
Títol variant: Derecho Romano
Data: 2018-19
Resum: Dret Romà és una assignatura que s'imparteix al primer quadrimestre del primer any de carrera. Es tracta d'una assignatura que serveix per tal que l'alumne adquireixi nocions bàsiques d'una matèria -el Dret Privat i la Historia e Institucions del Dret Europeu- essencial dins el Grau. Així, el Dret Romà té la utilitat acadèmica d'obrir de forma crítica els grans temes que després seran desenvolupats en les diverses assignatures amb continguts institucionals i de pensament que configuren el nostre sistema jurídic en el àmbit occidental. En aquest sentit, el Dret Romà és la base a partir de la qual es desenvoluparà, el coneixement i comprensió de les institucions jurídiques, el vocabulari jurídic, la comprensió d'un sistema jurídic complet en totes les seves manifestacions, així com el desenvolupament de la capacitat analítica i la critica jurídica ens els mesos inicials de la graduació. Des de la perspectiva formativa, Dret Romà pretén de l'estudiant l'assoliment de diversos objectius entre els quals destaquen particularment: 1 -Estudi del pensament jurídic, des dels seus orígens a Roma fins a la seva projecció en les Codificacions Europees i Llatinoamericanes. Coneixement de les Institucions de Dret Privat que configuren la Cultura Jurídica Europea i el Dret Global. -L'exercici del pensamentcrític i la reflexió sobre l'íntima connexió entre enunciació dels drets i protecció processal dels mateixos -Buscar les fonts i argumentar quina pot ser, en cada cas, la solució més ajustada a Dret (és a dir, el ius, com a posició processalment defensable).
Resum: Derecho Romano es una asignatura que se imparte al primer cuatrimestre del primer año de carrera. Se trata de una asignatura que sirve para que el alumno adquiera nociones básicas de una materia -el Derecho Privado y la Historia de las Instituciones del Derecho Europeo- esencial dentro del Grado. Así, el Derecho Romano tiene la utilidad académica de abrir de forma crítica los grandes temas que después serán desarrollados en las diversas asignaturas con contenidos institucionales y de pensamiento que configuran nuestro sistema jurídico en el ámbito occidental. En este sentido, el Derecho Romano es la base a partir de la cual se desarrollará, el conocimiento y comprensión de las instituciones jurídicas, el vocabulario jurídico, la comprensión de un sistema jurídico completo en todas sus manifestaciones, así como el desarrollo de la capacidad analítica y la critica jurídica ente los meses iniciales de la graduación. Desde la perspectiva formativa, Derecho Romano pretende del estudiante el logro de varios objetivos entre los cuales destacan particularmente: -Estudio del pensamiento jurídico, desde sus orígenes a Roma hasta su proyección en las Codificaciones Europeas y Latinoamericanas. Conocimiento de las Instituciones de Derecho Privado que configuran la 1 Europeas y Latinoamericanas. Conocimiento de las Instituciones de Derecho Privado que configuran la Cultura Jurídica Europea y el Derecho Global. -El ejercicio del pensamoento crítico y la reflexión sobre la íntima conexión entre enunciación de los derechos y protección procesal de los mismos. -Buscar las fuentes y argumentar qué puede ser, en cada caso, la solución más ajustada a Derecho (es decir, el ius, como posición procesalmente defendible).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]Català
6 p, 85.2 KB

Anglès
Versió reduïda
4 p, 67.0 KB

Castellà
6 p, 81.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir