Geografia de la Globalització [100029]
Solana Solana, Antonio Miguel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Geografía de la Globalización
Date: 2018-19
Abstract: L'assignatura s'orienta vers l'explicació dels canvis territorials i socials derivats dels processos de globalització. Pel que fa als objectius formatius, els coneixements que s'imparteixen es refereixen a tres aspectes principals en relació amb els resultats territorials dels processos de globalització: a) La descripció, explicació i anàlisi dels principals aspectes -econòmics, tecnològics, polítics, socials i culturals- que defineixen la globalització com un procés d'abast planetari en el moment actual, amb especial atenció a les transformacions que suposa en termes geogràfics i territorials. b) L'explicació general dels principals factors i agents definidors de cadascun dels anteriors aspectes temàtics que configuren la globalització com un procés d'abast transversal i certament complex, a partir del tractament d'informacions i exemples relatius a territoris i àrees geogràfiques diferents. c) La introducció als principals processos de canvi pel que fa al territori actual amb especial atenció als resultats, impactes i conseqüències d'ordre divers que es deriven dels processos de globalització, tot distingint-hi diferents escales territorials (planetària, regional, metropolitana, local).
Abstract: La asignatura se orienta hacia la explicación de los cambios territoriales y sociales derivados de los procesos de globalización. En cuanto a los objetivos formativos, los conocimientos que se imparten se refieren a tres aspectos principales en relación con los resultados territoriales de los procesos de globalización: a) La descripción, explicación y análisis de los principales aspectos -económicos, tecnológicos, políticos, sociales y culturales- que definen la globalización como un proceso de alcance planetario en el momento actual, con especial atención a las transformaciones que supone en términos geográficos y territoriales. b) La explicación general de los principales factores y agentes definidores de cada uno de los anteriores aspectos temáticos que configuran la globalización como un proceso de alcance transversal y ciertamente complejo, a partir del tratamiento de informaciones y ejemplos relativos a territorios y áreas geográficas diferentes. c) La introducción a los principales procesos de cambio con respecto al territorio actual con especial atención a los resultados, impactos y consecuencias de orden diverso que se derivan de los procesos de globalización, distinguiendo diferentes escalas territoriales (planetaria, regional, metropolitana, local).
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, castellà
Studies: Humanitats [2502758]
Study plan: Grau en Humanitats [1139]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 76.5 KB

Castellà
4 p, 76.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2018-07-13, last modified 2024-04-06



   Favorit i Compartir