Química i enginyeria de proteïnes [100762]
Vendrell Roca, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Protein Chemistry and Engineering
Títol variant: Química e ingeniería de proteínas
Data: 2018-19
Resum: Les proteïnes són les molècules efectores de molts processos biològics i el coneixement de la seva estructura i funció es fonamental per a la consolidació i aprofundiment de conceptes adquirits a un bon nombre de matèries del Grau de Biologia. A l'assignatura Química i Enginyeria de Proteïnes s'estudien les característiques estructurals i funcionals dels aminoàcids, els pèptids i les proteïnes tant des d'un punt de vista bàsic com aplicat, les metodologies emprades en la seva anàlisi i modificació i les seves aplicacions biomèdiques i biotecnològiques. Els objectius específics de l'assignatura són: Aprofundir en el coneixement de les característiques físico-químiques dels aminoàcids i els pèptids. Descriure i aplicar les metodologies per a l'anàlisi de la seqüència de proteïnes i la síntesi de pèptids. Reconèixer els elements estructurals, els diferents nivells de complexitat, els tipus de plegaments de proteïnes i la seva capacitat de formació d'estructures d'ordre superior. Saber recórrer a les fonts d'informació adequades per establir classificacions estructurals de proteïnes. Conèixer i saber explicar els mètodes més habituals d'anàlisi de la conformació i l'estabilitat de les proteïnes, inclosos els d'anàlisi tridimensional. Descriure les bases moleculars del plegament de proteïnes, de la seva dinàmica molecular, del seu processament post-traduccional i del seu trànsit intra- i extracel·lular. Saber establir relacions evolutives entre proteïnes i conèixer els mètodes d'anàlisi i de predicció estructural. Conèixer i saber com aplicar les metodologies més habituals per a la producció i purificació de 1 Conèixer i saber com aplicar les metodologies més habituals per a la producció i purificació de proteïnes recombinants. Saber dissenyar estratègies per a la modificació i optimització de les propietats de les proteïnes. Conèixer les bases per al disseny de proteïnes i les metodologies utilitzades en aquests processos. Assolir una visió global de les relacions estructura-funció a proteïnes i de les aplicacionsd'aquestes biomolècules a la medicina, la indústria i la recerca. Integrar els coneixements teòrics adquirits per interpretar els resultats d'experiments científics i per resoldre problemes experimentals, utilitzant la terminologia científica adequada.
Resum: Proteins are effector molecules of many biological processes, and knowledge of their structure and function is fundamental for the consolidation of concepts acquired in a number of subjects of the Biology degree. In Protein Chemistry and Engineering we will study the structural and functional characteristics of amino acids, peptides and proteins both from basic and applied points of view, the methodologies used in their analysis and modification and their applications to biomedicine and biotechnology. The specific objectives of the course are: To reach a deeper understanding of the physicochemical characteristics of amino acids and peptides To describe and apply methods for the analysis of protein sequences and peptide synthesis. To recognize the structural elements, the different complexity levels, the types of protein folding and their capacity to build higher order structures. To reach a knowledge on the use of information resources to establish structural classifications of proteins. To understand and explain the most common methods for the analysis of the conformation and stability of proteins, including three-dimensional analysis. To describe the molecular basis of protein folding, molecular dynamics, post-translational processing and intra- and extracellular protein traffic. To establish evolutionary relationships and learn the methods of structural analysis and structure prediction. To understand and apply the most common methods for the production and purification of recombinant proteins. To design strategies for modifying and optimizing the properties of proteins and to understand the basis 1 To design strategies for modifying and optimizing the properties of proteins and to understand the basis for protein design and the methodologies used in these processes. To achieve an global vision about the structure-function relationships in proteins and about the application of these biomolecules in medicine, industry and research. To integrate the theoretical knowledgein the interpretation of the results of scientific experiments using the appropriate scientific terminology.
Resum: Las proteínas son las moléculas efectoras de muchos procesos biológicos, y el conocimiento de su estructura y función es fundamental para la consolidación y profundización de conceptos adquiridos en un buen número de materias del Grado de Biología. En la asignatura Química e Ingeniería de Proteínas se estudian las características estructurales y funcionales de los aminoácidos, los péptidos y las proteínas tanto desde un punto de vista básico como aplicado, las metodologías empleadas en su análisis y modificación y sus aplicaciones biomédicas y biotecnológicas. Los objetivos específicos de la asignatura son: Profundizar en el conocimiento de las características físico-químicas de los aminoácidos y los péptidos. Describir y aplicar las metodologías para el análisis de la secuencia de proteínas y la síntesis de péptidos. Reconocer los elementos estructurales, los diferentes niveles de complejidad, los tipos de plegamientos de proteínas y su capacidad de formación de estructuras de orden superior. Saber recurrir a las fuentes de información adecuadas para establecer clasificaciones estructurales de proteínas. Conocer y saber explicar los métodos más habituales de análisis de la conformación y la estabilidad de las proteínas, incluidos los de análisis tridimensional. Describir las bases moleculares del plegamiento de proteínas, de su dinámica molecular, de su procesamiento post-traduccional y de su tráfico intra y extracelular. Saber establecer relaciones evolutivas entre proteínas y conocer los métodos de análisis y de 1 Saber establecer relaciones evolutivas entre proteínas y conocer los métodos de análisis y de predicción estructural. Conocer ysaber cómo aplicar las metodologías más habituales para la producción y purificación de proteínas recombinantes. Saber diseñar estrategias para la modificación y optimización de las propiedades de las proteínas. Conocer las bases para el diseño de proteínas y las metodologías utilizadas en estos procesos. Alcanzar una visión global de las relaciones estructura-función en proteínas y de las aplicaciones de estas biomoléculas en la medicina, la industria y la investigación. Integrar los conocimientos teóricos adquiridos para interpretar los resultados de experimentos científicos y para resolver problemas experimentales, utilizando la terminología científica adecuada.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]Català
10 p, 121.5 KB

Anglès
10 p, 111.4 KB

Castellà
11 p, 118.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir