Mutagènesi [101980]
Creus Capdevila, Amadeu
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Mutagenesis
Títol variant: Mutagénesis
Data: 2018-19
Resum: La Mutagènesi fa referència a la naturalesa dels canvis mutacionals, als diferents factors i mecanismes involucrats en la inducció de dany genètic i a la seva relació amb diferents malalties, en especial el càncer i les síndromes associades amb inestabilitat cromosòmica i deficiències en reparació. L'assignatura de Mutagènesi també serveix per introduir els assaigs més emprats en l'avaluació genotòxica i que són utilitzats en les bateries estàndard. Així mateix, estableix els lligams entre els fonaments dels sistemes d'avaluació mutagènica, el seu paper en les anàlisis de mutagenicitat i llur aplicació en els estudis de biomonitoratge de poblacions humanes. És una assignatura que té aspectes bàsics i aplicats i que integra diferents nivells, des del molecular a l'individual i poblacional. L'assignatura de Mutagènesi és de segon curs i desenvolupa bàsicament els següents aspectes: bases moleculars de la mutagènesi, agents mutagènics físics i químics, sistemes de detecció mutagènica, mutagènesi i malalties, i biomonitoratge. Els principals objectius d'aquesta assignatura són: La comprensió de les bases i els mecanismes de la mutació gènica i cromosòmica, així com la relació entre la mutagènesi i algunes malalties i síndromes humanes. La capacitació per interpretar els resultats de les proves de genotoxicitat i per dissenyar estudis destinats a l'avaluació mutagènica. El coneixement de les fites més rellevants de la mutagènesi i la toxicologia genètica, posant èmfasi en les perspectives de futur.
Resum: The Mutagenesis course does refer to the nature of the mutational changes, to the different factors and mechanisms involved in the induction of genetic damage and to the relation between mutations and different diseases, in special cancer and those syndromes associated with chromosomal instability and defects in DNA repair. The course also serves to introduce the assays more employed in the genotoxic/mutagenic evaluation and that they are currently used in the standard testing batteries. Likewise, it establishes the links between the fundamentals of the systems of mutagenic evaluation, their role in the mutagenicity analyses and its application to the studies of biomonitoring of human populations. It is a course that has both basic and applied aspects, integrating different levels, from the molecular to the individual and populational levels. The subject of Mutagenesis is in the second course and develops basically the following aspects: molecular basis of mutagenesis, physical and chemical mutagens, detection of mutations, systems of mutagenic evaluation, mutations and diseases, human biomonitoring.
Resum: La Mutagénesis hace referencia a la naturaleza de los cambios mutacionales, a los diferentes factores y mecanismos involucrados en la inducción de daño genético y a su relación con diferentes enfermedades, en especial el cáncer y los síndromes asociados con inestabilidad cromosómica y deficiencias en reparación. La asignatura de Mutagénesis también sirve para introducir los ensayos más usados en la evaluación genotóxica y que son utilizados en las baterías estándar. Asimismo, establece los vínculos entre los fundamentos de los sistemas de evaluación mutagénica, su papel en los análisis de mutagenicidad y su aplicación en los estudios de biomonitorización de poblaciones humanas. Es una asignatura que tiene aspectos básicos y aplicados y que integra diferentes niveles, desde el molecular al individual y poblacional. La asignatura de Mutagénesis es de segundo curso y desarrolla básicamente los siguientes aspectos: bases moleculares de la mutagénesis, agentes mutagénicos físicos y químicos, sistemas de detección mutagénica, mutagénesis y enfermedades, y biomonitorización de poblaciones humanas expuestas a agentes genotóxicos. Los principales objetivos de esta asignatura son: La comprensión de las bases y los mecanismos de la mutación génica y cromosómica, así como la relación entre la mutagénesis y algunas enfermedades y síndromes humanos. La capacitación para interpretar los resultados de las pruebas de genotoxicidad y para diseñar estudios destinados a la evaluación mutagénica. El conocimiento de los hitos más relevantes de la mutagénesis y la toxicología genética, poniendo énfasis en las perspectivas de futuro.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]Català
6 p, 89.5 KB

Anglès
5 p, 84.6 KB

Castellà
6 p, 81.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir