Genètica [100984]
Velázquez Henar, Maria Antonia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Genetics
Additional title: Genética
Date: 2018-19
Abstract: La ciència de la genètica estudia tot el que fa referència al material hereditari dels éssers vius; com es transmet a la descendència, com s'expressa i com varia i evoluciona en les poblacions. És una ciència fonamental que integra tots els nivells d'organització dels diferents organismes, des del molecular al poblacional i a l'evolutiu. L'assignatura de Genètica, de caràcter obligatori, està destinada a que els estudiants de primer curs s'introdueixin en els conceptes bàsics d'aquesta ciència per poder entendre i) les lleis de l'herència, ii) la seva base citològica i molecular i iii) la seva variació a nivell cel·lular i poblacional Els principals objectius d'aquesta assignatura són: La comprensió de les bases i els mecanismes de l'herència biològica; l'elaboració i utilització de mapes genètics; La interpretació de la variació genètica dins i entre les poblacions; La identificació de l'estructura del material genètic i la seva variabilitat organitzativa; Fomentar en l'alumnat la capacitat de raonar, interpretar i extreure conclusions mitjançant la resolució de qüestions, de problemes bàsics de genètica i/o mitjançant la discussió de textos científics.
Abstract: The science of genetics studies the hereditary material of living beings; how it is transmitted to the offspring, how it is expressed and how it varies and evolves in the populations. Genetics is a fundamental science that integrates all levels of organism organization, from the molecular to the population and the evolutionary. This Genetics class is mandatory, and it is the first introduce course for student to acquire the basic concepts of this science and to understand i) the laws of the inheritance, ii) its cytological and molecular base and iii) its variation to cellular and population level. The main objectives of this subject are: • To understand the bases and mechanisms of biological inheritance, by making and using genetic maps. • To analyze the genetic variation within and between populations. • To identify the structure of the genetic material and its types of organization. • To encourage students to reason, infer and draw conclusions, by solving queries, basic genetic problems and / or by discussing scientific texts.
Abstract: La ciencia de la genética estudia todo lo que hace referencia al material hereditario de los seres vivos; como se transmite a la descendencia, como se expresa y cómo varía y evoluciona en las poblaciones. Es una ciencia fundamental que integra todos los niveles de organización de los diferentes organismos, desde el molecular al poblacional y al evolutivo. La asignatura de Genética, de carácter obligatorio, está destinada a que los estudiantes de primer curso se introduzcan en los conceptos básicos de esta ciencia para poder entender i) las leyes de la herencia, ii) su base citológica y molecular y iii) su variación a nivel celular y poblacional. Los principales objetivos de esta asignatura son: • La comprensión de las bases y los mecanismos de la herencia biológica; la elaboración y utilización de mapas genéticos. • La interpretación de la variación genética dentro y entre las poblaciones. • La identificación de la estructura del material genético y su variabilidad organizativa. • Fomentar en los alumnos la capacidad de razonar, interpretar y extraer conclusiones mediante la resolución de cuestiones, de problemas básicos de genética y / o mediante la discusión de textos científicos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Microbiologia [2500502]
Study plan: Grau en Microbiologia [816]Català
4 p, 76.7 KB

Anglès
4 p, 77.6 KB

Castellà
4 p, 75.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir