Sociologia de la religió [101133]
Griera Llonch, Maria del Mar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Additional title: Sociología de la religión
Date: 2018-19
Abstract: L'objectiu d'aquesta assignatura és oferir una mirada panoràmica a la sociologia de la religió. La voluntat és apropar l'alumnat als debats sociològics principals i, facilitar-los, també, les eines metodològiques necessàries per estudiar el fenomen religiós de forma empírica. Amb aquest objectiu l'assignatura es divideix en dos grans blocs: A) El primer bloc es diu "La mirada sociològica sobre la religió: introducció teòrica, metodològica i conceptual" i se centra en oferir una introducció a la disciplina a partir de la revisió conceptual i teòrica i la presentació d'eines per al aproximació empírica a la religió. B) El segon bloc es titula "Pensar la religió en un món global: debats contemporanis" i s'estructura al voltant de cinc temes d'investigació actuals en la sociologia de la religió. La voluntat és comprendre la gènesi, les característiques i les implicacions de les transformacions contemporànies de la religió a nivell global.
Abstract: El objetivo de esta asignatura es ofrecer una mirada panorámica a la sociología de la religión. La voluntad es acercar al alumnado a los debates sociológicos principales y, facilitarles, también, las herramientas metodológicas necesarias para estudiar el fenómeno religioso de forma empírica. Con este objetivo la asignatura se divide en dos grandes bloques: A) El primer bloque se llama "La mirada sociológica sobre la religión: introducción teórica, metodológica y conceptual" y se centra en ofrecer una introducción a la disciplina a partir de la revisión conceptual y teórica y la presentación de herramientas para el aproximación empírica a la religión. B) El segundo bloque se titula "Pensar la religión en un mundo global: debates contemporáneos" y se estructura en torno a cinco temas de investigación actuales en la sociología de la religión. La voluntad es comprender la génesis, las características y las implicaciones de las transformaciones contemporáneas de la religión a nivel global.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Sociologia [2500262]
Study plan: Grau en Sociologia [1361]Català
5 p, 81.4 KB

Castellà
4 p, 79.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir