Google Scholar: citations
Dieta, Justícia Global i Sostenibilitat : transformant pràctiques cap a la Cultura del Desenvolupament i la Pau
Domènech Casal, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)

Date: 2018
Abstract: La nutrició i la dieta són conceptes que es solen treballar de manera pràctica en les aules de ciències mitjançant l'elaboració de dietes ajustades a necessitats calòriques i nutritives. L'educació pel Desenvolupament i la Pau és un enfoc educatiu que té per objectiu la construcció d'una ciutadania crítica i compromesa amb la transformació social en claus de justícia, sostenibilitat i solidaritat i connexió amb les problemàtiques globals. Hem desenvolupat una seqüència didàctica que, partint d'una proposta clàssica de treball d'elaboració d'una dieta sana, promou la connexió del node de l'alimentació amb diverses problemàtiques globals, com la justícia social i el canvi climàtic. Fem una descripció de la seqüència i els resultats d'aplicació i considerem les possibilitats de transformació d'activitats d'ensenyament de les ciències amb enfocs similars com a aportació a la Cultura del Desenvolupament i la Pau.
Abstract: Nutrition and diet are concepts usually taught un practical approaches as constructing proposals of diets set for a given caloric and nutritional needs. The Education for Peace and Development movement is an educational frame aiming the construction of a global citizenship with critical awareness and social engagement in reference to justice, sustainability, solidarity and connection with global challenges. On the basis of a classic didactic sequence for the construction of a wealthy diet, we have developed an activity that connects nutrition with several global problems, as social justice and climatic change. We describe the sequence and results of the application and consider the possibilities for the transformation of science didactic sequences with Education for Peace and Development frames.
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Cultura del desenvolupament i la pau ; Nutrició ; Petjada ecològica ; Desigualtat ; Micronutrients ; Development and peace culture ; Nutrition ; Ecological footprint ; Inequality
Published in: Ciències : revista del professorat de ciències de primària i secundària, Núm. 35 (2018) , p. 9-12 (Experiències didàctiques i treballs pràctics) , ISSN 1699-6712

Adreça original: https://revistes.uab.cat/ciencies/article/view/n35-domenech
Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Ciencies/article/view/339223
DOI: 10.5565/rev/ciencies.388


4 p, 200.3 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Ciències
Articles > Research articles

 Record created 2018-07-19, last modified 2020-08-08   Favorit i Compartir